Gorghiu: Ar fi mai civilizat dacă PSD i-ar cere lui Şova să facă un pas în afara Senatului

| 20 noi, 15:40

Senatorii liberali vor vota pentru încuviinţarea cererii DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă în cazul lui Dan Şova, a declarat vineri copreşedintele PNL Alina Gorghiu, în opinia căreia mult mai civilizat ar fi, în acest context, dacă PSD i-ar cere acestuia să demisioneze din Senat, potrivit Agerpres.

"Poziţia PNL rămâne neschimbată, nu am să fac deloc vorbire despre nume, nu mă interesează că îl cheamă Şova, Ponta sau că are alt nume respectivul parlamentar, însă nu am cum să vă ascund îngrijorarea care este una legitimă pentru că opoziţia PSD la tot ce înseamnă solicitare din partea justiţiei a fost una tenace în ultimii ani, una cât se poate de încăpăţânată. Poziţia PNL o ştiţi, e asumată printr-o decizie politică a Biroului Politic Naţional de multă vreme, senatorii vor respecta această decizie. Mult mai civilizat ar fi, în acest context, un semn că ar înţelege în sfârşit după atâţia ani de sabotaj la adresa justiţiei, dacă PSD i-ar cere domnului Şova să facă un pas în afara Senatului", a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că imaginea Senatului, a Parlamentului este una extrem de proastă în acest moment, iar ''partidele politice sunt percepute cât se poate de rău de opinia publică''. 

"Dacă tot ne asumăm o reformă internă, o recredibilizare a clasei politice şi a instituţiilor democratice din România, cred că ar trebui să înceapă PSD să înţeleagă că diferenţa asta între discursul public şi ce se întâmplă la vot trebuie să nu mai existe. Toată lumea crede în prezumţia de nevinovăţie, dar această prezumţie există şi dacă laşi un judecător să se pronunţe pe o anumită cerere. PSD ne pune pe toţi într-o situaţie ingrată dacă votul va fi altfel decât cel în direcţia în care un complet are permisiunea să se pronunţe pe o solicitare sau alta", a precizat Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ