GORGHIU: Dialogul dintre Putere şi Opoziţie pe tema Codului Fiscal arată responsabilitate politică

| 27 aug, 13:52

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, după discuţiile dintre liderii partidelor parlamentare, că dialogul dintre Putere şi Opoziţie poate fi încadrat la categoria "idei de responsabilitate politică", un început care poate determina măsuri coerente şi sustenabile pentru România, transmite Agerpres.

 

"Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, poate e un cuvânt destul de mare, dar, în mod cert, este un exerciţiu de dialog între Opoziţie şi Putere, pe care eu şi copreşedintele Vasile Blaga îl putem încadra la categoria idei de responsabilitate politică. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei. Mă bucur că (...) vom putea să votăm, sper eu în unanimitate, un Cod fiscal care să aducă relaxare fiscală", a precizat Gorghiu.

Liderul PNL a adăugat că cel mai important lucru care a fost agreat la această întâlnire a fost reducerea TVA-ului, care permite încadrarea în ţinta de deficit.

"Partea care ne bucură extrem de tare este că am agreat acea reducere a TVA-ului, că ne vom încadra în ţinta de deficit pe care şi colegii noştri la întâlnirea tehnică de săptămâna trecută au discutat despre ea, au agreat-o, că discuţiile au mers într-o direcţie foarte bună. (...) Am analizat posibilitatea direcţionării deficitului bugetat în urma unor discuţii cu toţi factorii politici decidenţi către partea de investiţii, pentru că e nevoie de o relansare a investiţiilor în România. (...) S-a discutat, de asemenea, ca, în eventualitatea unei creşteri economice sustenabile în România, să putem micşora şi povara pe muncă. Dialogul a fost unul foarte bun. Mai sunt teme şi direcţii importante pe care România trebuie să le urmeze şi cred că acest început poate însemna că, indiferent de competiţia politică între noi şi celelalte partide parlamentare, putem să avem un dialog care să însemne măsuri coerente, sustenabile către România'', a arătat Alina Gorghiu.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de această întâlnire, Gorghiu a spus că l-a informat pe acesta imediat după ce a trimis cererea de reexaminare Parlamentului.

"L-am informat pe preşedinte imediat după ce a trimis cererea de reexaminare şi am beneficiat de suportul experţilor tehnici, cei care aveau cifrele la îndemână, despre mandatul cu care eu şi copreşedintele Vasile Blaga vom veni la negocieri. Era firesc să facem acest lucru. Am venit la negocieri cu un mandat. Mă bucur că rezultatul este acesta şi sunt convinsă că săptămâna viitoare, poate duminică, pe un calendar pe care am încercat să-l schiţăm, această lege va ajunge la promulgare şi vom vedea ce atitudine va adopta preşedintele României. Dar mă bucur că fără medierea domniei sale am reuşit astăzi să ne înţelegem şi să avem acest consens", a afirmat copreşedintele PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ