Alina Gorghiu îl STRÂNGE cu UŞA pe Victor Ponta

| 21 mai, 17:44

Co-președintele PNL Alina Gorghiu i-a solicitat, joi, din nou premierului Victor Ponta să organizeze alegerile parțiale în colegiile de parlamentar vacantate și, de asemenea, la primăriile și consiliile județene unde un astfel de lucru se impune, având în vedere și faptul că liberalii au obținut, la București, după Cluj, o a doua hotărâre în instanță în acest sens.

" Ieri (miercuri — n.r.), am primit soluția la unul din dosarele pe care le-am înaintat instanțelor de contencios administrativ în luna februarie, prin care sesizam că Guvernul României încalcă legea cu privire la refuzul de a organiza alegerile parțiale în două colegii uninominale, vorbesc de colegiile de parlamentari. De la momentul depunerii acțiunii și până astăzi, s-au mai vacantat 17 colegii, dacă nu mă înșel. Motiv pentru care astăzi suntem în măsură să vă spunem că este a doua decizie a unei instanțe din România, după cea de la Cluj, care dă dreptate sau câștig de cauză PNL .(...) Ceea ce face Guvernul prin refuzul de a organiza alegerile parțiale se numește exces de putere", a declarat, într-o conferință de presă, co-președintele PNL.

Alina Gorghiu i-a cerut șefului Guvernului "să organizeze alegerile parțiale în cele 19 colegii, așa cum instanța de judecată dispune".

"(...) Este o etichetă, din păcate, aceasta de exces de putere, o etichetă care spune totul despre felul în care PSD-ul înțelege să guverneze. (...) Ca atare, astăzi dați-mi voie să-i cer încă o dată lui Ponta să respecte o hotărâre judecătorească, să o pună în aplicare cât de repede se poate și să organizeze alegerile parțiale în cele 19 colegii, așa cum instanța de judecată dispune", a declarat co-președintele PNL.

Gorghiu a adăugat că astfel de decizii "vor curge în defavoarea PSD-ului și în defavoarea Guvernului condus de Victor Ponta".

"Săptămâna viitoare așteptăm pronunțarea pe un dosar privitor la alegerile în cazul primăriilor. În cazul primăriilor, sunt 28 de posturi de primari vacante, inclusiv primăriile de municipiu reședință de județ, ca Sibiu și Târgoviște, și celelalte două posturi de președinți de Consilii județene, Neamț și Vâlcea, în legătură cu care am depus dosare și soluția, din nefericire, pentru statul de drept și pentru democrația din România, este foarte clară, va fi în același sens", a declarat co-președintele PNL.

Gorghiu i-a solicitat premierului, totodată, să renunțe "la această alergie pe care o are la adresa cetățeanului din România, care merită o administrație locală care să-i reprezinte interesele".

Ea a dat exemplu municipiul Rădăuți, unde, la ora actuală, nu mai există nici primar și nici Consiliu Local în funcție.

" O să vedem dacă, după această a doua hotărâre judecătorească, simte nevoia (premierul — n.r.) să dea vreo reacție. Poate îmi face o surpriză și la următoarea ședință de Guvern organizează alegeri, elaborează cadrul legislativ astfel încât să fie organizate alegerile parțiale", a spus deputata liberală.

Întrebată dacă Guvernul ar mai putea organiza alegeri parțiale având în vedere modificările legislative în privința alegerilor locale, care interzic organizarea unui nou scrutin cu un an înainte de alegerile la termen, co-președintele PNL a declarat că "acest lucru nu-l va exonera de răspunderea împiedicării exercitării dreptului de vot, răspunderea politică".

"În cazul acesta, pe "parțialele" la parlamentare nu a expirat termenul. Suntem în situația în care parlamentarele la termen sunt în noiembrie anul viitor. În intervalul de șase luni înainte nu pot fi organizate alegeri, dar mai avem timp ca acest Guvern să pună în aplicare o hotărâre judecătorească. Cu localele, va trebui să analizez foarte bine dispozițiile, să văd în ce măsură o hotărâre a instanței se află în imposibilitatea de a fi pusă în executare sau nu", a precizat Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 15:26
BASINESCU CRIMINALUL DE ROMANI
MAI BINE SA-L STRANGI....
..DE COITE,CUM M-A STRANS CURVEA,LA INCEPUT.CHIAR,MI-A MANCAT UNUL.
ACUM,SUNT SUBRED JOS.MI-AM PUS 2 CARJE DE PAMANT.
LASA-L FA,NATANGO,IN PACE PE DOMNUL VIOREL PONTA.VOI,LIBERTINI ,NU AVETI MOACE DE MINISTRII.CU ZBLAGA SI PERDELOIU,ZIS COIU IN APA.LA COADA VACII CU TOTI LIBELALI .HAI,LA MATURAT SOSELELE PATRIEI,PROSTILOR,IN FRUNTE CU BOUL ALA DE LA TVR,CARE LIPEA AFISE PE STALP,CU PROGRAMELE
LUI UTECISTE.CE MESERIE ARE BOUL,CU BARBA NESPALATA.SCRIE PE HARTIA
IGIENICA NUMAI TAMPENII.
22 mai, 10:10
gigi
Idioata asta de gorghiu nu are doua vorbe la un loc .Pai ori vreti mai putini parlamentari ori vrei alegeri anticipate in colegii.Mai e un an si sinteti destui.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ