Gorghiu: Luni dimineață analizăm în ce măsură e posibilă chemarea ministrului Oprea în Parlament

| 26 oct, 09:03

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminică, la Iași, că liderii formațiunii politice analizează mai multe variante pentru a lămuri împrejurările în care a murit polițistul aflat într-o coloană oficială.

Citeşte şi: Protest în Capitală. Sute de oameni i-au cerut DEMISIA lui Gabriel Oprea

Aflată la Iași alături de copreședintele Vasile Blaga, Gorghiu a declarat jurnaliștilor că luni dimineața este convocată o ședință de partid în cadrul căreia va fi luată în calcul chemarea vicepremierului Gabriel Oprea în plenul Parlamentului pentru a lămuri situația în care a murit un polițist din coloana oficială.

"Credem că această tăcere este rușinoasă pentru domnul Oprea. Mâine vom discuta despre orice mijloc parlamentar, pârghie parlamentară, prin care să putem să aducem opiniei publice lămuririle necesare. Că va fi o moțiune simplă, și, cred, va fi cea mai potrivită variantă, dar nu depinde de mine sau Vasile Blaga. Va trebui ca colegii noștri din grupurile parlamentare să-și spună părerea. Comisia de anchetă e mai dificil de organizat, pentru că regulamentul prevede ca atunci când este o anchetă în curs nu poți să derulezi o comisie de anchetă chiar dacă propunerea vine de la ONG-uri, dar vom vedea și aceste aspecte. Vom vedea în ce măsură e posibilă chemarea ministrului (Gabriel Oprea-n.r) în Parlament cu ocazia "orei ministrului în Parlament". Vom găsi toate modalitățile, le vom analiza, vom vedea care dintre ele sau care variantă va fi cea mai bună pentru a putea lămuri acest caz. Nu o să putem lăsa nelămurită această situație atroce", a declarat Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a ținut să precizeze că vicepremierul Gabriel Oprea trebuie să facă declarații publice. Ea a infirmat totodată că PNL nu se va lăsa influențat de "calculele politice" ale UNPR.

"Auzeam la un moment dat că PNL-ul nu va declara nimic pentru că își face calcule politice pentru că are nevoie de voturile UNPR-ului la o moțiune de cenzură din primăvară. Nu uitați, am făcut același gest și la moțiunea de cenzură, facem același gest și acum. Niciodată din calculul politic PNL nu va renunța la teme care țin de interesul public. Evident, această temă a născut un interes din partea societății și din partea electoratului, justificat extrem de mult, motiv pentru care am avut prima reacție din scena politică românească raportat la situația vicepremierului Oprea. Îl îndemn să aibă înțelepciunea ca măcar acum, în ultimul ceas, să vină cu niște declarații publice. Cu toții avem nevoie de transparență în exercitarea unui mandat", a mai spus Gorghiu.

Citeşte şi: Parchetul a făcut anunţul: dosar pentru UCIDERE DIN CULPĂ în cazul poliţistului mort

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 10:29
basinescu tembelul, criminal de romani
IDIOATA SI CRETINA DE AZVOCATA, HOATA
LUNI DIMINEATA LA ORA 66,6 MINUTE TE PREZINTI LA SPITALUL DE NEBUNI DE LA BALACEANCA SA-TI FACEM CHIURETAJ LA CREIERUL MARE SI MIC,ATAT CIT A MAI RAMAS DIN HOTIILE TALE.BAGABOANTA SI CURVET DE PELELISTI.HUO,
CHIOAMBA,CU SASIUL HOT DE VOTURI,PESTE 2 MIL.LA GROAPA GLINA CU VOI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ