Gorghiu: PNL va contesta la Curtea Constituţională modificările la Regulamentul Camerei Deputaţilor

| 24 mar, 15:50

Președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, că formațiunea liberală se opune "categoric" oricăror modificări la Regulamentul Camerei Deputaților prin care se îngreunează procedurile de avizare a cererilor justiției privitoare la deputați și a anunțat că va contesta acest document la Curtea Constituțională în cazul în care majoritatea PSD "ar merge înainte cu planul de a transforma Camera Deputaților în instanță".

Gorghiu susține că, dimpotrivă, este nevoie de simplificarea procedurilor respective, conform proiectului de lege pe care PNL l-a depus vara trecută.

"Atrag atenția că PSD pregătește o adevărată miercure neagră în Parlamentul României — în plenul Senatului căutând să respingă avizarea cererilor DNA privitoare la senatorii (foști miniștri) Dan Șova și Darius Vâlcov, iar în plenul Camerei Deputaților urmând să voteze pentru superimunitate. Ne vom mobiliza pentru ca așa ceva să nu se întâmple. Cer PSD să se gândească de două ori înainte de a adânci deficitul de credibilitate pe care Parlamentul îl are deja", a scris liderul PNL, într-o postare pe Facebook.

Biroul Camerei Deputaților a decis luni ca proiectul Regulamentului Camerei Deputaților să rămână pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

"În legătură cu Regulamentul Camerei Deputaților, acesta a rămas pe ordinea de zi sub rezerva primirii raportului. A fost o discuție mai lungă vizavi de faptul că domnul Ludovic Orban a solicitat amânarea cu o săptămână, dar s-a apreciat că, după ce au fost șase — șapte amânări până acum și se stabilise deja că modificările Regulamentului se vor face în luna martie, a rămas pe varianta aceasta", a explicat luni secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici la finalul Biroului permanent.

Citeşte şi: Lipsa de legitimitate a noului PNL. Cel puțin până în 2016

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ