Gorghiu: Ponta face declarații iresponsabile susținând că PNL a făcut lobby în favoarea unei companii

| 14 mai, 09:25

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că premierul Victor Ponta "face declarații iresponsabile" când "susține că PNL a făcut lobby în favoarea unei companii" (Schweighofer n.red.).

"Înțeleg că domnul Ponta face declarații iresponsabile și susține ca PNL a făcut lobby în favoarea unei companii. Îl invit să facă sesizări la organele competente dacă nu minte, în caz contrar, voi fi nevoită să-l acuz că favorizează infractori", a spus liderul liberal.

De asemenea, Gorghiu adaugă că măsura anunțată miercuri de premierul Ponta de limitare a exporturilor de masă lemnoasă pe o anumită perioadă de timp are la bază o idee a Luciei Varga, membru PNL și fost ministru al Pădurilor.

"Altfel, limitarea exporturilor de materie primă și înlocuirea acesteia cu produsul finit — mobila — a fost ideea colegei noastre, Lucia Varga. Victor Ponta își însușește din nou o inițiativă de-a noastră. E foarte bine! Măcar să pună în aplicare inițiativele noastre bune! Țara ar avea de câștigat, nu doar colegii de partid ai domniei sale, implicați în retrocedările de paduri și mafia despăduririlor. După cum se știe, din dragoste pentru pădurile țării, unii colegi din PSD de-ai domnului Ponta sunt cercetați penal, iar alții se află acum după gratii, în dosare legate de mafia retrocedărilor de păduri", a mai afirmat copreședintele în postarea pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în "calitate oficială și privată" cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

"Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște "binevoitori", în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private", a spus Ponta la B1TV.

Întrebat dacă a fost trafic de influență la politicienii respectivi, Ponta a răspuns : "Eu nu pot să fac încadrări juridice, dar sunt absolut convins că doamnele și domnii pe care îi vedeți luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială și privată cu reprezentanții Schweighofer".

Ponta a afirmat că are informații despre asemenea întâlniri întrucât în calitate de prim ministru trebuie să se informeze foarte bine "întotdeauna când apare o situație de criză".

"Eu sunt convins că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri, cu atât mai mult voi informa CSAT. (...) Îmi explic lupta din aceste zile și îmi explic inclusiv dezinformarea ajunsă la Administrația Prezidențială prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au întâlnit și care, iată, și în Parlament și în public se bat pentru Schweighofer", a insistat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ