Gorghiu: Ponta se fereşte de RĂSPUNDERE. A fost complice la adoptarea ordonanţei privind salariile demnitarilor

| 10 iul, 12:15

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îl critică pe premierul Victor Ponta, afirmând că acesta se fereşte de răspundere în cazul ordonanţei privind majorarea salariilor demnitarilor, la care, susţine ea, şeful Guvernului a fost "complice", transmite Agerpres.

În context, aceasta spune că Ponta are un motiv în plus să demisioneze, dacă şi-a pierdut autoritatea în coaliţia de guvernare.

"E absurd ce comunică premierul Victor Ponta în privinţa ordonanţei de mărire a salariilor demnitarilor. Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din ţară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliţiei de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără ştirea lui. În realitate, însă, Victor Ponta se dovedeşte că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) şi se fereşte de răspundere cum ştie mai bine: minţind, chiar cu riscul de a fi ridicol. Dacă şi-a pierdut autoritatea în coaliţia de guvernare, dl Ponta are un motiv în plus să demisioneze", afirmă, vineri, Gorghiu, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: OPREA, replică dură pentru premier: Mărirea salariilor demnitarilor a fost ideea lui Ponta

În opinia acesteia, este necesară o reformă în ceea ce priveşte salarizarea bugetarilor, dar aceasta trebuie făcută transparent. 

"E necesară reforma salarizării în domeniul bugetar, dar, fără transparenţă şi dezbatere publică, nu va fi decât o nouă lege strâmbă, care va crea noi nedreptăţi. Sunt multe anomalii care trebuie corectate în ceea ce priveşte salarizarea în sistemul public, iar acordarea unor salarii decente adecvate funcţiilor este o măsură de stimulare a performanţei în administraţia de stat. Cred, însă, că a acorda prioritate demnitarilor - prin ordonanţă şi nu printr-o lege care să beneficieze de o largă dezbatere în Parlament -, a-i separa atât de brutal de cetăţenii care i-au ales înseamnă să începem această reformă cu stângul", conchide Gorghiu. 

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară la B1TV că nu a fost de acord cu adoptarea ordonanţei privind majorarea salariilor demnitarilor şi că a decis ca în următoarea şedinţă de guvern să amâne intrarea în vigoare a actului normativ.

Citeste si: Ponta: SALARIILE DEMNITARILOR cresc doar când se majorează cele ale celorlalți bugetari

"Eu nu am fost de acord cu ea (ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor-n.r.). Ieri am ajuns în Bucureşti şi n-am fost de acord. Am spus că, într-adevăr, demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu legea salarizării, când mărim salariile la toată lumea. I-am spus domnului Oprea şi colegilor mei, doamna Plumb şi domnul Teodorovici. Mi-au spus că este o discuţie foarte clară cu preşedintele Iohannis şi, mă rog, n-am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul preşedinte Iohannis şi domnul Oprea, în absenţa mea. Acum am aflat de la şeful Cancelariei că domnul Iohannis nu ştie nimic şi nu are nicio treabă cu chestia asta şi atunci revin la decizia mea şi miercuri vom adopta o altă decizie: nu se măresc salariile la miniştri şi la preşedinte decât odată cu salariile tuturor bugetarilor", a afirmat joi Victor Ponta. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat vineri, referindu-se la ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor, că preşedintele şi premierul s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor şi că ''ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ