Grindeanu aruncă o nouă bombă: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG

| 25 iul, 09:34

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat luni seara că el nu a blocat crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), așa cum i s-a reproșat, întrucât proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, la ministerele implicate.

''E de o lună Guvernul Tudose. Ați văzut ceva de FSDI și nu știu eu? A existat o comisie la Ministerul Economiei, formată din oameni de la Ministerul Economiei, Finanțe, de la companiile respective, care au venit cu un proiect de lege pe care l-au trimis spre avizare, să-l analizeze, să se uite, să își dea cu părerea și domnul președinte Liviu Dragnea și mă gândesc că și domnul Vâlcov. Timp de peste o lună, acest proiect nu a plecat — înainte de ședința de guvern — pe circuitul normal de avizare, cum este legea, la ministerele care trebuie să-și dea avizul pe proiectul de lege, deci eu nu aveam ce să blochez. Eu puteam bloca în momentul în care primea toate avizele de la celelalte ministere", a declarat Grindeanu la TVR1.

El a susținut că au existat ''nuanțe'' să fie dată o ordonanță de urgență pentru înființarea FSDI, lucru pe care l-a refuzat, întrucât era vorba despre sume foarte mari de bani.

"Deși au fost nuanțe — sunt convins că premierul Tudose nu va face acest lucru — să dăm ordonanță de urgență pentru înființarea acestui fond, nu l-am făcut, pentru că eu consider că este o chestiune extrem de importantă, care trebuia discutată în Parlament. Parlamentul trebuie să facă legi, nu guvernul să dea ordonanțe. Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanță de urgență, din punctul meu de vedere'', a afirmat Sorin Grindeanu.

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat luni că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții urmează să obțină avizele necesare din partea ministerelor, pentru a putea fi supus dezbaterii Parlamentului din toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ