Grindeanu: Trecerea la euro, numai după ce veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state UE

| 10 apr, 13:40

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obținute de români vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

"Să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel și cu convergența veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai după ce, credem noi, și veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene", a afirmat Grindeanu, la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, organizată la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a amintit că Europa traversează o perioadă cu numeroase dezbateri privind viitorul construcției europene, acestea trebuind văzute, în opinia sa, drept o oportunitate și nu un obstacol.

"S-a ajuns la o discuție despre o Europă cu mai multe ritmuri, dar aceste ritmuri nu trebuie să ne diferențieze, ci tocmai să arate că noi, cu toții, mergem în aceeași direcție. Iar eu cred că întâlnirea de azi are și acest scop. Trebuie să demonstrăm că România e hotărâtă să susțină în continuare politicile de coeziune în interiorul Uniunii și să arătăm că toți avem același scop — o Uniune mai puternică, în care statele membre au aceeași țintă", a susținut Sorin Grindeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ