Gripa a ucis 28 de români

| 23 ian, 12:44

România este la un pas de declanșarea unei epidemii de gripă. Bilanțul deceselor a ajuns deja la 28. Îngrijorați, medicii au restricționat sau interzis vizitele în spitale. Măsuri fără precedent au fost luate și în școli și grădinițe. Profesorii le recomandă părinților cu copii bolnavi să îi țină departe de colectivitate.

Încă trei decese au fost confirmate, marți, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, vineri, că "suntem la un pas de epidemie".

"Suntem în pragul unei epidemii. Săptămâna trecută, numărul de cazuri confirmate a depășit numărul de cazuri estimate", a spus ministrul Sănătății, într-o intervenție la Realitatea TV.

"Dacă avem trei săptămâni epidemice, putem declara epidemie. Situația este îngrijorătoare, estimăm o creștere a numărului de cazuri", a mai spus aceasta.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

Tag-uri: 25 de morti, gripa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ