Grupul Carrefour sfătuit să fie atent la rezultatele din România

| 15 aug, 2013

O mare agenţie de consultanţă de pe piaţa de retail estimează că vânzările grupul francez Carrefour vor continua să scadă în următorii ani, francezii riscând să iasă din top 3 comercianţi europeni. Pentru a stopa declinul, grupul trebuie să fie foarte atent la rezultatele din România.

Previziunile negative cu privire la rezultatele financiare ale grupului francez Carrefour continuă, analiştii în retail avertizând că viitorul companiei pe pieţe precum România, Polonia, şi Turcia depind de abilitatea managerilor de acolo de a genera profit. "Ne aşteptăm ca vânzările Carrefour să scadă în următorii cinci ani, iar pentru a rămâne în top 3 la nivel european ar trebui să mai renunţe la unele pieţe. (...) Viitorul Carrefour pe pieţe precum Polonia, România şi Turcia depinde de abilitatea companiei de a asigura o creştere a profitabilităţii.", spun analiştii Kantar Retail, una dintre cele mai mari companii de consultanţă din lume, citaţi de Retail Times, scrie ECONOMICA.net.

Aceştia atrag atenţia asupra faptului că lupta de pe pieţele din sud-estul Europei (Spania şi Italia) va continua să tragă în jos vânzările globale, astfel încât francezii s-ar putea trezi, până în 2018,  pe poziţia a patra în topul celor mai mari retaileri din Europa. Compania de consultanţă estimează pentru Carrefour în 2018 vânzări de 66,4 miliarde de euro, în creştere cu 5,4 miliarde de euro, pe baza îmbunătăţirii de pe piaţa franceză.

Potrivit clasamentului top 50 retaileri la nivel mondial realizat de Kantar Retail, Carrefour este pe poziţia a treia la nivel european, după Schwarz Group (Germania ) şi Tesco (Marea Britanie) şi pe poziţia a doua la nivel global după americanii de la Walmart.

Vânzările Carrefour au scăzut în trimestrul al doilea 2013 cu 0,6%, la 20,46 miliarde euro, din cauza condiţiilor economice dificile din sudul Europei şi deprecierii monedelor din Brazilia şi Argentina.

Carrefour a avut anul trecut pe piaţa românească afaceri în valoare de 4,3 miliarde de lei şi un profit net de 104 milioane de lei, faţă de 4 miliarde de lei afacerile din 2011 şi un profit de 133,8 milioane de lei.

Anul trecut, analiştii şi presa de specialitate din Franţa vorbeau despre o posibilă plecare a retailerului francez din România, pe fondul nevoii de cash a companiei.  “Nu este sigur că grupul Carrefour va rămâne pe toate pieţele pe care mai este prezent. Ba chiar unele exituri sunt previzibile: Indonezia, Turcia, de ce nu şi România... Carrefour are nevoie disperată de bani” scriau jurnaliştii de la LSA în toamna anului trecut.

Carrefour a rămas însă  în România, unde creşte mai ales pe segmentul de supermarket. În luna decembrie a anului trecut, noul CEO al Carrefour, Georges Plassat, a făcut o vizită de lucru în România. După o şedinţă cu staff-ul local, a vizitat câteva magazine din Bucureşti şi Ploieşti.

Tag-uri: Carrefour, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ