Grupul lui Tăriceanu: Johannis i-a jignit pe liberalii care nu doresc fuziunea cu PDL

| 13 iun, 2014

Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri Agerpres, că preşedintele interimar al PNL, Klaus Johannis, i-a jignit pe colegii liberali care "nu împărtăşesc planurile de fuziune ale actualei conduceri interimare a PNL şi ale forţelor politice aflate sub tutela lui Traian Băsescu".

''PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, pe un drum european şi acest lucru i-a dus la disperare pe competitori', a spus preşedintele interimar al PNL. Îi aducem la cunoştinţă domnului Johannis că nu PNL s-a angajat pe aşa-zisul drum de unificare a dreptei, ci conducerea demisionară a PNL. Îi mai reamintim că în urma rezultatelor nesatisfăcătoare de la alegerile pentru Parlamentul European, domnia sa a fost primul care şi-a recunoscut vinovăţia şi incompetenţa, prezentându-şi în mod onorabil demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Paradoxal, fără legitimitate şi împotriva Statutului partidului, conducerea demisionară, cea care a târât PNL pe un drum politic greşit, perseverează şi escaladează în eroare, împingând partidul spre dispariţie", se afirmă în comunicatul menţionat.

Referitor la afirmaţia lui Johannis că "liberalismul trebuie să trăiască în PNL, şi nu în braţele unei formaţiuni cvasi-politice hrănite de PSD", Grupul iniţiat de Tăriceanu răspunde că "fuziunea cu PDL, care avansează ca şi cum ar fi fost decisă deja de Congres, va marca sfârşitul PNL şi, pe cale de consecinţă, liberalismul va fi dat afară din casa sa construită cu 139 de ani în urmă, după care va fi înlocuit cu doctrina 'haos' a noului proprietar, Traian Băsescu".

"Grupul nu este 'hrănit' de PSD, ci de dezacordul unui important număr de liberali vizavi de planul de desfiinţare a PNL, dirijat din umbră de mai mulţi ani de Traian Băsescu şi al cărui complice a devenit zilele acestea domnul Johannis. Toate încercările Preşedintelui României de a-şi asigura un suport politic după încheierea mandatului au eşuat şi acapararea PNL pare să fi devenit ultima sa soluţie. Astfel, el şi oamenii lui se vor putea ascunde în spatele a 139 de ani de prestigiu liberal şi vor încerca să facă uitate păcatele regimului Băsescu, care a fost renegat de electorat în două rânduri de alegeri. Din păcate, acest pericol nu a fost sesizat de un număr de colegi din PNL, printre care se află şi preşedintele interimar", se afirmă în comunicatul Grupului de Iniţiativă.

De asemenea, referitor la susţinerea lui Johannis că alături de Tăriceanu au mers oameni care fie au părăsit partidul, au fost daţi afară sau au "frustrări", Grupul de Iniţiativă menţionează că primarul sibian "nu poate înţelege sentimentele de nemulţumire profundă pe care le încearcă un adevărat liberal când vede cum PNL este dirijat spre dispariţie". "Domnia sa nu spune că liberalii excluşi din PNL de Crin Antonescu au suferit această sancţiune tocmai pentru că s-au opus politicii aventuriere a conducerii demisionare. Domnia sa nu spune că o serie de colegi liberali au plecat de bunăvoie din PNL, tocmai pentru a salva de la dispariţie liberalismul sub acoperişul unui alt partid care să continue ceea ce nici comuniştii nu au reuşit să distrugă", se arată în comunicat.

"Ameninţările voalate legate de excluderi viitoare din PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare nu fac decât să confirme că viitorul congres nu este chemat să analizeze erorile care au dus la eşecul din alegeri şi nici să dezbată direcţia viitoare a PNL, ci că are un singur obiectiv, acela de a adopta o politică anti-liberală dirijată de la Cotroceni. Cu acelaşi prilej, domnul Klaus Johannis a afirmat că nu doreşte revenirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, opinie clar exprimată şi care elimină pretextele ipocrite invocate până mai ieri de nerespectare a prevederilor statutare de către fostul premier liberal. Nu credem că miră pe nimeni teama domnului Johannis de competiţie reală la viitorul congres, pentru că în asemenea împrejurări victoria nu se câştigă doar cu o statură atletică, cu excluderi, cu ameninţări sau etichetări", se mai arată în comunicatul Grupului de Iniţiativă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ