Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat. Demisiile senatorilor progresişti continuă

| 27 iun, 17:40

UNPR nu mai are grup parlamentar în Senat începând de luni, după ce şase senatori progresişti au demisionat, doi au rămas independenţi, iar patru urmează să activeze în grupul PSD. La scurt timp după, în plenul Senatului şi-au mai anunţat plecarea alţi nouă, şapte dintre ei alegând PSD.

UPDATE: Demisiile senatorilor progresişti continuă. Alţi nouă şi-au anunţat plecarea, iar şapte dintre ei au ales PSD.

''Motivat de faptul că noi - senatorii României - trebuie să fim foarte responsabili şi să privim în viitorul prostep al României începând de astăzi voi face parte din grupul PSD'', a spus în deschidere lonel Agrigoroaie.

La rândul său, Şerban Mihăilescu a spus că preferă să-şi petreacă restul mandatului ca independent.

 

La PSD au mai migrat Dan loniţă, Octavian Bumbu, Simeon Purec, Dumitru Bujor, iar Ioan Iovescu a rămas senator independent.

Ulterior, şi-au anunţat demisia din UNPR şi Lucian lliescu şi Marin Burlea, ambii optând pentru PSD.

''Începând de astăzi voi continua să lucrez în grupul parlamentar al PSD. Sunt practicantul unei profesii liberale, dar de fiecare dată în fiecare zi vin în contact cu sărăcia unei populaţii tinere. În evoluţia mea am fost în permanenţă împins spre stânga. Marin Preda, un ilustru compatriot al nostru, în una din ultimele scrieri autobiografice în plină epocă comunistă a spus: nu sunt membru al PCR dn cauză că mă situez mult mai la stânga. Cred că şi eu am luat-o puţin mai spre stânga şi nu ma există alt partd decât PSD'', a declarat Marin Burlea în plen.

Luni, grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat. Şase senatori şi-au anunţat plecarea, iar patru au trecut în barca PSD. După demisiile celor şase senatori din UNPR, Augustin Mitu (PSD) a cerut plenului să constate că grupul UNPR nu ma există.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a prezentat o adeziune la grup făcută de senatoarea Ruxandra Jipa, care a demisionat din partid la începutul lunii mai.

''Constatăm că numărul senatorilor membri ai unui grup parlamentar rezultat în alegeri este sub şapte, situaţie în care vă supun atenţiei şi votului, urmând să constataţi că grupul UNPR nu mai are numărul de voturi necesar'', a spus preşedintele de şedinţă, loan Chelaru.

Tag-uri: senat, UNPR
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ