Guvern: Raportul MCV reconfirmă progresele continue și constante înregistrate de România

| 27 ian, 13:40

Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare publicat miercuri de Comisia Europeană reconfirmă progresele continue și constante înregistrate de România în toate domeniile evaluate, precizează Guvernul într-un comunicat.

"Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedește caracterul durabil și sustenabil al reformei în justiție și al luptei împotriva corupției, fiind un indicator al măsurii în care autoritățile române și-au asumat și au îndeplinit obiectivele MCV. În acest sens, considerăm că recunoașterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizări de către Comisia Europeană", menționează sursa citată.

Citeşte şi: Reacţia lui Klaus Iohannis la raportul MCV

În opinia Executivului de la București, concluziile pozitive ale raportului arată că "există premisele finalizării procesului MCV prin internalizarea obiectivelor mecanismului la nivelul autorităților române, de exemplu, în structura Strategiei Naționale Anticorupție".

Totodată, Guvernul apreciază că reformele prevăzute de MCV, inclusiv lupta împotriva corupției, trebuie continuate "în primul rând pentru societatea românească".

Citeşte şi: Raportul MCV critică imunitatea parlamentară

"Angajamentul Guvernului de a îndeplini aceste obiective, în beneficiul societății românești și al cetățenilor români, este unul puternic și fără echivoc", mai precizează Guvernul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ