Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reducerea la 9% a TVA pentru pachetele all-inclusive

| 12 dec, 2014

Guvernul a adoptat, în şedinţa extraordinară de vineri, ordonanţa de urgenţă referitoare la reducerea TVA la pachetele all-inclusive în turism, informează un comunicat de presă al Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, după discuţiile cu delegaţia FMI, CE şi BM, că anul viitor taxa pe valoarea adăugată la pachetele all-inclusive din turism va scădea la 9%.

'Am reuşit să rezolvăm o problemă importantă, chiar dacă are un impact bugetar mai redus, şi anume scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism de la 24% la 9%, pentru că era o problemă de competitivitate a sectorului de turism din România. Cred că impactul bugetar este 100 de milioane de lei. Este inclus în acest buget', preciza prim-ministrul.

Citeşte şi: Guvernul şi FMI s-au înţeles în privinţa deficitului bugetar. Ponta: Vom avea deficit 1,83%

Câţi români aleg vacanţele all inclusive

,Este o măsură salutară cerută de mai mult timp, a fost una dintre priorităţile mandatului meu şi iată se realizează. Scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism la 9% are un impact foarte bun pentru tot ce înseamnă dezvoltarea turismului pentru că aproape 500.000 de români au preferat, în 2014, să plece din ţară în concediu pentru a beneficia de astfel de servicii. În România, foarte puţini hotelieri ofereau aceste servicii de tip all-inclusive, circa 40 pe litoralul românesc. Încă din primul an de aplicare al TVA de 9% pentru servicii all-inclusive ne propunem ca din cei 500.000 de turişti români care plecau din ţară pentru astfel de servicii, să avem circa 200.000 de români care să aleagă litoralul nostru', a declarat Florin Jianu.

Citeşte şi: Victor Ponta: TVA la pachetele turistice All Inclusive scade din 2015 la 9%

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ