Guvernul a decis: ANAF va recupera mai rapid prejudiciile decise în instanţe

| 20 iul, 17:19

Guvernul a aprobat formarea unei structuri în cadrul ANAF specializată în recuperarea prejudiciilor decise în instanţe.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind organizarea unei structuri în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care se va ocupa de recuperarea prejudiciilor stabilite de către instanţele judecătoreşti, potrivit ANAF.

Guvernul a aprobat formarea acestei noi structuri, responsabilă la nivel naţional cu executarea silită a cazurilor speciale, tocmai în scopul îmbunătăţirii randamentului recuperării creanţelor bugetare dispuse prin hotărâri judecătoreşti definitive.

"Actuala direcţie de executare silită cazuri speciale se reorganizează prin preluarea structurilor teritoriale, pentru mărirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de către instanţele judecătoreşti, creşterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate şi aplicarea eficientă a sancţiunilor internaţionale", se arată în comunicatul ANAF.

Marţi, premierul Dacian Cioloş a declarat că recuperarea prejudiciilor prin valorificarea bunurilor indisponibilizate este importantă pentru credibilitatea justiţiei, cu ocazia înfiinţării Agenţiei pentru Administrarea Bunurilor Imobilizate (ANABI), şi a cerut mai multă eficienţă în acest domeniu din partea ANAF.

Guvernul a avizat şi înfiinţarea unei noi funcţii în cadrul ANAF, de vicepreşedinte, care va coordona întreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central şi teritorial, potrivit news.ro.

 

Tag-uri: ANAF
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ