Guvernul a extins termenul de depunere pentru Declaraţia unică 2018

| 12 iul, 17:18

Termenul de depunere pentru declaraţia unică 2018 a fost extins de Guvernul României. Astfel, la propunere Ministerului de Finanţe, românii trebuie să depună declaraţia la ANAF până pe 31 iulie.

 

Guvernul a prelungit termenul de depunere a declaraţiei unice 2018 printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Termenul iniţial era 16 iulie.

 

Acum, românii mai au în plus 15 zile, până la 31 iulie.

 

Guvernul precizează că, în rest, toate modificările făcute de Guvern în acest an, în legătură cu depunerea declaraţiei unice la ANAF, rămân în vigoare.

 

Luni, Ministerul Finanţelor anunţase că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

 

Cum se completează declaraţia unică 2018: "Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică", se arată în comunicat.

 

Cum şi unde se depune declaraţia unică 2018: Declaraţia se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

 

Declaraţia se poate depune şi direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

 

Reduceri la Declaraţia Unică 2018: Pentru depunerea online a Declaraţiei Unice până la termenul limită, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Pentru întârzierea depunerii, există riscul aplicării de amenzi.

 

Printr-o declaraţie rectificativă, Declaraţia Unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.

 

Sursa: News.ro

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ