Guvernul a pus la punct noua Strategie Națională pentru Autostrăzi

| 25 iul, 2014

Ioan Rus susține că în cadrul ministerului său un obiectiv principal este aducerea pe profit operațional a companiilor din subordinea instituței pâna la sfârșitul anului 2015, care presupune atât limitarea cheltuielilor, cât și maximizarea veniturilor.

Noua strategie a ministerului Transporturilor a fost prezentată de către proaspătul numit ministru Ioan Rus. Construirea unor noi rețele de autostrăzi care să creeze o zonă cu acces larg spre Europa  și aducerea pe profit operațional a companiilor din subordinea ministerului până la finele anului viitor sunt doar câteva dintre obiectivele ce urmează a fi îndeplinite.

Conform ministrului Transporturilor, partea de vest a țării este o zonă cu potențial de dezvoltare economică, în care se urmărește construirea autostrăzii Nădlac –Arad, astfel încât să poată fi deschis drumul de acces spre Europa. Iar în partea de est, implicația directă este construirea culoarului nouă, care să fie o autostradă prin axul Moldovei, care să confere intrare fără probleme în Ucraina.

Citeşte şi: Ioan Rus: Privatizarea CFR Marfă rămâne în obligaţia autorităţilor române faţă de FMI

De asemenea, Ioan Rus susține că și în partea de Sud se fac eforturi pentru a se facilita accesul spre occident, mai ales din prisma faptului că la Pitești se află „cel mai mare producător de automobile, cel mai mare exportator român sau între primii trei”.

Iar cum pentru construirea acestor rețele de autostrăzi, care să pună în contact toate punctele nevralgice din țară, este nevoie de finanțare - ministrul Transporturilor a declarat că este foarte necesară luarea în calcul a accizei  pentru autostrăzi, pentru că „ne costă 7 cenți cel mult, dar am avea speranța că vom avea autostrăzi”.

Citeşte şi: UPDATE Ioan Rus: Vom încerca să reducem RISIPA din Ministerul Transporturilor

Totodată, Ioan Rus susține că în cadrul ministerului său un obiectiv principal este aducerea pe profit operațional a companiilor din subordinea instituței pâna la sfârșitul anului 2015, care presupune atât limitarea cheltuielilor, cât și maximizarea veniturilor. De exemplu, CFR Marfă tot rămâne pe lista companiilor care trebuie privatizate, dar statul român ar putea obține un preț mult mai bun dacă toate operațiunile ar înregistra o creștere a eficienței.

Citeşte şi: De ce este numirea lui Rus la Transporturi un semnal pozitiv pentru Transilvania

În plus, Rus este de părere că statul ar trebui să păstreze minim 50% plus o acțiune la compania care administrează Portul Constanța, întrucât deține o importanța strategică pentru România. Dar, cu toate astea, nu exclude posibilitatea ca să îi fie date acțiuni comunității locale sau varianta în care să se dea acțiuni pe bursă.

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iul, 2014
gghas
Giornalistu' lu' peste, harta, unde-i harta cu autostrazile din noua strategie. E o adevarata infamie sa ne lasi in aer, sa nu putem chibita pe marginea viitoarelor si vechilor autostrazi, ce s-a ales de masterplanul intocmit mai anul trecut de ponta si fenchiu, apoi ponta si shova, apoi ponta si baronii. Se pare ca recordul detinut de tariceanu, 5 km de autostrada, e pe punctul de a fi doborat.
25 iul, 2014
Antirus
Dovada clara ca Ponta e inteles cu Basescu
Dupa ce obraznicul Rus, din grupul de basisti de la Cluj, si-a batut joc de referendum, sa-l mai iei din nou ministru ???
E o noua dovada ca Ponta colaboreaza subteran cu Basescu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ