Guvernul avertizează: Nu sunt bani de salarii în ultimul trimestru din 2019!

| 26 apr, 10:48

Ministerul Finanțelor le cere instituțiilor bugetare să vină cu măsuri concrete de reduceri de cheltuieli deoarece în momentul de față "sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor".

Ministerul Finanțelor arată într-un document trimis mai multor instituții bugetare și prezentat de G4Media.ro că, în privința cheltuielilor de personal, "a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar dacă, prin modul de repartizare a acestora, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor".

Ministerul condus de Eugen Teodorovici arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare "să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget", dar adaugă că "în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal".

Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că "vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare", dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor.

În aceeași adresă, Ministerul Finanțelor scrie că "nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare" deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare, dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații.

Cheltuiala cu salariile bugetare aprobată prin legea bugetului de stat a crescut cu 17 miliarde de lei în acest an față de 2018,

Documentul Finanțelor poate fi văzut aici

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ