Guvernul Dăncilă, la a treia moțiune

| 18 iun, 07:59

Guvernul Dăncilă trece pentru a treia oară, după instalarea la Palatul Victoria, prin furcile caudine ale moțiunii de cenzură. Și de această dată inițiatorii cred că voturile vor apărea peste noapte.

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă anul trecut in luna iunie, într-o  perioadă cu ample proteste de stradă. Pentru căderea Guvernului Dăncila au votat doar 166 de senatori și deputati din totalul de 465, prin urmare, motiunea a fost respinsă, iar  Guvernul a rămas in functie. Votantii aufost de la PNL, USR și PMP.

Luna decembrie a venit cu un nou test pentru executiv. Ședinta în care s-a citit textul moțiunii a început cu aproape două ore întârziere. Liberalii au cerut introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi, dar solicitarea a fost respinsă de preşedintele de şedinţă.

În tot acest timp, premierul Viorica Dăncilă se fotografia cu colegele din PSD.

Opoziţia a adunat doar 161 de voturi, cu 72 mai puţine decât avea nevoie pentru a dărâma Executivul. Şedinţa în care a fost dezbătută moţiunea a fost una cu scandal, proteste şi atacuri între parlamentarii din ambele tabere.

Tag-uri: guvernul Dancila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ