Guvernul schimbă Legea pajiştilor în favoarea proprietarilor

| 23 apr, 2013

Guvernul va aproba, în şedinţa de azi, ordonanţa de urgenţã pentru modificarea Legii pajiştilor, care este în vigoare de doi ani, însã nu are norme de aplicare.

Principala modificare se referă la sprijinirea asociaţiilor tradiţionale din toate comunele din România, astfel încât acestea sã fie principalele beneficiare ale fondurilor europene destinate întreţinerii pãşunilor şi pajiştilor.

"Astãzi se va aproba Ordonanţa de Urgenţã de modificare a Legii pajiştilor, o ordonanţã pe care o aşteptãm de mult timp, mai ales cei care sunt proprietari sau cei care vor sã concesioneze pajiştile de la consiliile locale, într-o perioadã în care se depun deja cereri", declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministerul Agriculturii vrea să modifice legea pânã la momentul când se vor finaliza primirile de cereri, astfel încât, în acest an, beneficiarii de ajutoare de platã pe suprafaţã pajişti sã fie "adevãraţii crescători  de animale din comunele respective", a mai spus Constantin.

El a adăugat că legea pajiştilor este în vigoare de doi ani, însã nu are norme de aplicare, întrucât nu a fost corect elaboratã.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ