Guvernul PSD, o nouă propunere șoc pentru buget: TVA de 5% în turism

| 04 sep, 15:23

Ministerul Turismului propune reducerea TVA la 5% pentru cazare şi restaurant şi eliminarea redevenţelor pentru apa termală şi minerală în sectorul balnear, potrivit unui comunicat al instituţiei. Turismul va avea astfel cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice.

Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcţionare a serviciilor în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinaţie turistică şi creşterea numărului de turişti autohtoni şi străini.

Un prim pas, în acest sens a fost făcut prin memorandumul de descentralizare în sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern, astfel autorităţile locale urmează să preia o parte dintre atribuţiile ministerului.

Tag-uri: 5%, psd, turism, TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ