Guvernul şi sindicatele s-au înţeles: salariul minim va fi 1.250 de lei. Când intră în vigoare măsura

| 29 dec, 11:30

Reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi cei ai Guvernului au ajuns la o înţelegere în privinţa salariului minim. Acesta va creşte la 1.250 de lei de la 1 mai.

Salariul minim va ajunge la 1.250 de lei de la 1 mai. La această soluţie s-a ajuns în urma negocierilor dintre Guvern, sindicate şi patronate. Decizia finală va fi luată mâine în şedinţa de Guvern, transmite Digi24.

Negocieri privind majorarea salariului minim pe economie au avut loc şi ieri, iar sindicaliştii au plecat nervoşi după cele cinci ore de discuţii. Sperau ca Guvernul să fie de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie. Guvernul a venit însă cu o altă variantă - creşterea salariul minim de la 1 mai. Până atunci ar urma să se facă un studiu de impact, pentru a vedea efectele financiar-bugetare ale măsurii.

Citește și:  Hossu: Guvernul a propus creșterea salariului minim la 1.200 lei din luna mai; sindicatele cer majorarea la 1.275 lei

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa: „Am repropus macar o corectie la pierderea pe care salariatii o vor avea, pierderea de la 1.050 pe 4 luni de zile sa fie redistribuită pe următoarele luni, adică de la 1 mai să se aplice 1275 lei. Dacă nu se crește salariul de la 1 ianuarie, vom avea mișcări din 15 ianuarie.”

A fost a doua rundă de negocieri între sindicate, patronate şi ministerul Muncii, în ultimele două săptămâni. Guvernul se teme că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie ar afecta mediul de afaceri.

Dumitru Costin, președintele BNS: „Mediul privat beneficiază cu generozitate de modificările de cod fiscal, e principalul beneficiar al celor 7 mld de lei lichidități care vor rămâne în firme, ca urmare a ce o să producă intrarea în vigoare a codului. Nu era o mare problema pentru mediul economic, fusese discutat de Ponta. Modul în care se comportă guvernul asta e dezamăgitor.”

Propunerea de majorare a salariului minim la 1 mai va fi trimis Consiliului Economic şi social şi ar urma să fie adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.

Citește și: Ministerul Muncii: Majorarea salariului minim la 1.250 lei presupune pentru angajator un efort suplimentar de 1.015 lei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 17:03
nae
JOB
Proiect nou, de talie mondiala!Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer,! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: [email protected]
29 dec, 15:42
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
Indiferent cine sunteti si care este situatia voastra , aveti in voi , chiar acum , capacitatea de a realiza mai mult decat oricand inainte. Cautam urgent colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial, ce vizeaza intrarea pe piata americana a cartilor electronice. Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ