Guvernul spaniol a adoptat o serie de măsuri din urmă cărora ar putea beneficia şi românii. Cine sunt beneficiarii

| 14 mai, 19:41

Cabinetul investește 18.000 de milioane de euro în creditele restante și subvenții. Acestea vor fi alocate planului PIVE 8 (plan de ajutor pentru cumpărarea mașinilor) și planului PIAF (plan pentru sprijin familial). De asemenea, s-a anunțat o creștere a pensiei pentru mamele lucrătoare cu doi sau mai mulți copii.

Au fost aprobate: un ajutor de 225 milioane de euro pentru a opta ediție a Planului PIVE (ajutor cumpărare mașini) și 5 526 milioane de euro pe an pentru planul de zboruri pentru Sprijin Familial (PIAF), potrivit Diario Publico. Acesta din urmă a fost anunțat de fostul Ministru al Sănătății și Afacerilor Sociale, Ana Mato, în 2012 și a fost acum adoptată de succesorul său, Alfonso Alonso.

Vicepreședintele a apărut alături de Alonso și Ministrul Educației, Culturii și Sportului, José Ignacio Wert, care a anunțat, de asemenea, că împrumuturile pentru cinema vor fi de peste 16 milioane de euro.

Majorarea pensiilor pentru femeile mame

Ministrul Sănătății a explicat că majoritatea măsurilor din Planul de Sprijin Familial sunt deja în curs de desfășurare! Principala noutate o reprezintă cresterea pensiei la toate femeile care se pensionează din 2016 și au a avut doi copii (5%), trei copii (10%) sau mai mult (15%).

Planul Integral de Sprijin Familial include măsuri de îmbunătățire a consilierii, maternității precoce (femeile au primul lor copil în Spania, în medie, la vărsta de 31.7 ani), în creșterea natalității (unul din cele mai scăzute din Europa, cu doar doi copii la o femeie) egalitatea între bărbați și femei, în conformitate cu Alonso ministru.

“Agitație” electorală sau nu?

Soraya Saenz de Santamaria a negat că "ploaia de milioane" a Consiliului de Miniștri, cu zece zile înainte de alegeri, este o intrare în campania Guvernului pentru a promova Partidul Popular. Vicepreședintele a menționat că Guvernul trebuie să "continue să lucreze" și să aprobe Planul de Reforme promis de Mariano Rajoy că va fi inițiat înainte de sfârșitul legislaturii.

loading...

Ştirile orei

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ