Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru Concepția Unică de intervenție în situații de urgență

| 23 dec, 2014

Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru sistemul de intervenţii. Anunţul a fost făcut de Victor Ponta în şedinţa de Guvern, după ce ministrul Gabriel Oprea a precizat că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite, în urma acţiunii eşuate de salvare a celor patru oameni prăbuşiţi cu elicopterul în lacul Siutghiol.

Din Concepția Unică de Intervenție a Sistemului Integrat de Acțiune la Situații de Urgență vor face parte M.A.I., MApN, şi ministerul Transporturilor. Iar fiecare instituţie în parte va participa la aceste operaţiuni cu propriile mijloace de transport, în funcţie de locul unde are loc intervenţia. 

Potrivit unor oficiali citați de Mediafax, odată cu regândirea procedurilor, la nivel guvernamental va funcţiona un singur comitet pentru situaţii speciale, urmând să fie desfiinţat cel pentru intemperii. Altfel spus, de toate situaţiile considerate "de urgenţă" se va ocupa un singur comitet, arată sursele citate.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite, precizând că are sprijinul premierului Victor Ponta în acest demers. 

„Am decis și am tot sprijinul primului ministru, al guvernului, să  regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenție în situații de urgență pentru a asigura eficiență maximă a acestui sistem. Am dispus examinarea în regim de urgență a procedurilor Departamentului pentru situații de urgență și a tutror structurilor cu responsabilități în astfel de situații”, a afirmat marți ministrul Gabriel Oprea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ