Hăis și cea în PNL: cât timp Orban îl ceartă pe Băsescu, Iohannis fuzionează cu Blaga

| 26 iun, 2014

Foarte frumos a vorbit Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului. Conform acestuia, alianța USD ”îl ține” pe Băsescu în geam, ca-n gluma cu poștașul, până trece cu „pensia” prezidențialelor. Ceva adevăr, mai exact fix o jumătate, ar fi în ce spune liberalul. Din 2012 și până în prezent Traian Băsescu a fost cel mai bun agent electoral pentru adversarii săi politici, indiferent cum s-au numit, USL sau USD.

Alegeri prezidenţiale 2014. Dar de aici și până la a presupune că în USD există intenția declarată de a-l menține pe ”bau-baul” Băsescu pentru a ”câștiga electorat”, e cale lungă. Să dăm retorica cam găunoasă a lui Ludovic Orban la o parte. Despre acesta se spune mai pe față, mai pe la spate că este responsabil direct de debarcarea lui Antonescu și înlocuirea sa cu pionul lui Băsescu, Klaus Iohannis, adus special în fruntea PNL pentru a distruge ce a mai rămas întreg după ”epoca Antonescu”. Deci cam atât despre sinceritatea lui Ludovic Orban, care din interese conjuncturale a băgat calul troian băsist în PNL. Să nu uităm și detaliul amuzant că USD nu este în situația PNL și ca atare nu are nevoie ”să câștige” voturi. Cei despre care face amintire Orban chiar au voturile și susținerea electoratului, după cum rezultă fără dubii din toate sondajele. Dacă Orban a luat-o pe urma fostului șef, pe care l-a săpat, și vrea să se ia și el, la rândul său, la trântă cu statistica și sociologii, să spună așa...

Prezidenţiale 2014. Pe urmă, nu se înțelege foarte clar nici măcar ce vrea să spună Orban când afirmă că Băsescu ”nu mai are capacitatea de a lupta împotriva corupției”... Ce să înțelegem, că n-au mai fost arestați liberali în ritmul de altădată? Căci, să fie clar, Băsescu nu și-a pierdut capacitatea de luptă împotriva corupției, ci discernământul și bunul-simț, pe care unii chiar suspectează că nu le-ar fi avut niciodată. Problema adevărată, gravă a lui Traian Băsescu este că vedea corupție numai la ceilalți, dovadă și colegii domnului Orban, ajunși după gratii, unii chiar prin artificii cât se poate de ciudate dacă ar fi să-i dăm crezare lui Decebal Traian Remeș. Dacă președintele ar fi dat dovadă de aceeași agitată intransigențăsau măcar ar fi lăsat procurorii și magistrații să-și facă treaba, poate că numărul corupților din pușcării nu ar fi fost atât de monocolor din punct de vedere politic, ba, îndrăznim să credem, poate nici rudele sale apropiate n-ar fi fost atât de naive și dispuse să se înhame la mormanele de bani negri care le-au aterizat, așa, în poală, din aceeași ironie a sorții care a trimis-o și pe Elena la Bruxelles și a adus-so și pe Ioana din provincie la București și mai apoi la Nana.

Candidaţi preşedinţie 2014. Dar, peste toate aceste ”nimicuri” care nu reușesc să-l urnească pe Băsescu din funcția pentru care a fost ”predestinat” de ursitoare, mai avem o nelămurire majoră la distinsul orator liberal. Cum va face domnul Orban și prietenul Iohannis fuziunea cu PDL, din acest punct? Căci în timp ce ei tună și fulgeră împotriva lui Băsescu, Blaga se întoarce ca fiul rătăcitor la sânul președintelui, ca un credincios care a găsit în sfârșit calea și se duce să ia lumină de la Biserica Adoratorilor lui Băsescu....

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ