HALEP, ÎNFRÂNTĂ DE O RUSOAICĂ. Românca s-a oprit în sferturile turneului Australian Open

| 27 ian, 08:31

Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Mararova, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului. Partida s-a încheiat două două seturi, cu scorul de 6-4, 6-0.

Ca și anul trecut, Halep (23 ani) s-a oprit în sferturile de finală ale competiției de la Antipozi, pierzând fără drept de apel, într-o oră și 9 minute. În 2014, Halep a fost întrecută de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 6-0.

După un debut de an excelent, cu nouă victorii consecutive (un titlu WTA la Shenzhen), Halep a făcut un meci slab cu Makarova, în care a comis un număr mare de erori neforțate (31 față de 20 ale adversarei), chiar dacă a avut și un număr mai mare de lovituri câștigătoare (15-10), potrivit Agerpres.

Simona, care a avut trei ași și patru duble greșeli, a reușit să transforme doar una din cele nouă șanse de break pe care le-a avut în acest meci, Makarova având un procentaj mult mai bun (cinci din șase). Românca a avut procente inferioare și la punctele făcute din serviciu (atât din primul serviciu, cât și din al doilea).

Halep, a treia favorită la Melbourne, va primi pentru participare un cec de 340.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA. Simona o învinsese pe Makarova (26 ani, 11 WTA) în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în sferturi la New Haven, cu 6-1, 7-6 (6).

Cea mai bună performanță a Simonei Halep la un turneu de Mare Șlem rămâne finala de anul trecut la Roland Garros (învinsă în trei seturi de Șarapova). Halep și-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open (sferturi de finală, în 2014) și se va menține pe locul al treilea în clasamentul WTA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 16:47
Alexandru Valeriu Pantelimon
Multumesc Roxanei Fleseru si Lumintei Paul pentru articolul din cotidianul Gazeta Sporturilor care-mi explica tehnic de ce nu m-am inselat in dragostea si admiratia mea pentru miracolul romanesc Simona Halep pe care o felicit, cu certitudinea unor viitoare succese si mai insemnate .
Din Boston , Al. Valeriu .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ