Hans Klemm, întâlnire de o oră cu Liviu Dragnea, în biroul de la Cameră. Ce au discutat

| 20 feb, 15:36

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a avut marți o întâlnire cu Liviu Dragnea, la Camera Deputaților.

Cei doi au avut o discuție de aproape o oră, despre parteneriatul startegic, dar și despre importanța amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT și securitate cibernetică, știință și cercetare. Este deja cea de a doua întâlnire pe care Hans Klemm o are cu șeful Camerei Deputaților, în decurs de câteva luni.

A fost prezentă și Ana Birchall la intalnire. Dragnea și Klemm au mai avut întâlniri în Parlament, unele anunțate, altele nu. Reuniunea a început in jur de 11.00 și s-a terminat aproape de ora 12.00. Hans Klemm a plecat tot însoțit de Ana Birchall. Ulterior, Liviu Dragnea a transmis și un comunicat de presă pe care îl redăm în cele ce urmează:

”Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marți, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale, în domeniile politico-militar și de securitate, România fiind prima țară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare. Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră.

În acest sens, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităților de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România și SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanța amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT și securitate cibernetică, știință și cercetare. Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări și aprofunda parteneriatul strategic între România și SUA, pe aceste dimensiuni”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ