Haos în PMP: Vin traseiștii, Papahagi pleacă, MRU nu are mandat, Preda „mucles” și Udrea își cumpără poșete

| 20 feb, 2014

Elena Udrea cumpără membrii PMP ca pe niște poșete, în timp ce Emil Boc mimează că deține putere în PMP.

Noua formațiune de pe scena politică, Partidul Mișcarea Populară, dă semne de mare instabilitate, caracterizată prin neînțelegeri foarte grave atât între membrii partidului, cât și între democrat-liberali și populari, care lasă să se înțeleagă că opoziția din România se face doar prin lupte continue pentru obținerea celor mai râvnite funcții.

Partidul Mișcarea Populară – zis și „Partidul Traseiștilor Politici” - se află într-un mare haos din cauza „cursei înarmărilor” pentru obținerea candidaturii la alegerile prezidențiale, iar startul a fost dat de preferata lui Traian Băsescu, Elena Udrea.

Imediat ce PMP a fost înscris în Registrul partidelor politice, mai mulți parlamentari din PDL, în frunte cu Elena Udrea, au dezertat pentru a se înscrie în noua formațiune. Printre aceștia se enumeră și europarlamentarul Cristian Preda, care și-a anuntat înscrierea în PMP cu intenția de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Însă înscrierea lui Cristian Preda în PMP nu este văzută cu ochi buni de Elena Udrea, care este deja o voce importantă în grup, un politician care luptă pentru conducerea partidului și care ar putea oricând „să acționeze” pentru a-l elimina pe Cristi Preda din partidul popularilor. După cum bine știm, în 2012 , la „inițiativa” Elenei Udrea, conducerea PDL l-a suspendat pe Cristi Preda din partid și l-a invitat să „mucles”.

Totuși, pentru Elena Udrea, dezavantajul înscrierii lui Cristian Preda în PMP poate să fie compensat de venirea din PNL a deputatului Marin Anton, care a transmis indirect că este pregătit să lupte împreună cu partidul de suflet al lui Traian Băsescu împotriva ideilor PNL-iste care, de altfel, l-au ajutat să ajungă un reprezentant al cetățenilor în Parlament.

Numai că această nouă mutare a pionilor băsiști schimbă strategia necesară pentru asigurarea scaunului de la Cotroceni pentru Elena Udrea. De exemplu, cu puțin timp în urmă, Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai PMP și unul dintre cei care își anunța cu încredere participarea la Colegiul Național al PMP și-a făcut publică decizia sa de a se retrage din viața politică. Evident, o nouă victimă a Elenei Udrea.

Motivul este unul cât se poate de limpede: intrarea în rândurile membrilor PMP a liberalului Marian Anton, care este un politician traseist ce a migrat de la PNL la PDL, probabil un spion al Elenei Udrea, care cu 3 zile înainte de căderea Guvernului Ungureanu a decis să plece din PDL la PNL, iar acum se poziționează în PMP pentru a-i oferi acesteia sprijin.

Pe Elena Udrea este clar că aceste mutări de „du-te vino!” nu deranjează atâta timp cât noi traseiști contribuie la susținerea sa pentru prezidențiale.

Potrivit lui Mihail Neamțu, PMP a avut de ales „între un cărturar onest, chiar dacă idiosincratic, şi nişte sacoşe ori poşete îndesate cu bani”, iar „PMP a ales sacoşele, nu inteligenţa; oamenii-poşetă, nu oamenii integri!”.

Astfel, zvonul care circulă prin PMP, cum că Elena Udrea bagă bani grei ca să cumpere susținere în PMP și ca să strangă cât mai multe semnături pentru a mima sprijinul popular pare a fi cât se poate de adevărat.

Practic, Elena Udrea cumpără membrii PMP ca pe niște poșete, în timp ce Emil Boc mimează că deține putere în PMP, după ce a anunțat că se va înscrie în Fundația Mișcarea Populară. Însă realitatea îl contrazice pe Emil Boc, pentru căa cesta nu are curajul de a-și da demisia din PDL de teamă că își va pierde mandatul de primar al Clujului.

Cu toate acestea, „blonda de la Cotroceni” mai câsțigă o bătalie pe partea dreaptă a scenei politice în fața liderului Forței Civice, Mihai-Răvzan Ungureanu.

Se pare că MRU este erodat chiar și din interiorul partidului pe care îl conduce, după ce Ioan Puchianu, Președintele organizației Forța Civică Brașov, a declarat că liderul formațiunii „nu are mandat pentru a purta discuții cu Elena Udrea privind o alianța cu PMP“. Oare Președintele organizației Forța Civică Brașov nu este și el o nouă „poșetă“ a Elenei Udrea?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ