Harta emoţiilor pe corp: Cum arată corpul când suntem îndrăgostiţi sau deprimaţi

| 04 ian, 2014

Psihologul Lauri Nummenmaa de la Universitatea Aalto  a coordonat un studiu pe 700 de voluntari din Finlanda, Suedia şi Taiwan, cu scopul de a corela anumite emoţii cu răspunsul organismului.

Participanții au fost expuși la mai multe filme, imagini și povești pentru a declanșa diverse emoții și li s-a cerut să indice pe imaginea corpului lor afișat pe ecran unde localizează o creștere sau o descreștere a activității, notează totb.ro.

Rezultatele arată că fericirea și depresia s-au dovedit, deloc surprinzător, cele mai contrastante stări emoționale. Dragostea intensifică cel mai mult activitatea în organism, iar depresia o scade cel mai mult.

Emoțiile care declanșează cea mai scăzută activitate în zona capului sunt tristețea și depresia. Dragostea, furia, fericirea și mândria activează brațele, iar zona pieptului este activată de aproape toate emoțiile, mai puțin de starea neutră și de depresie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ