HCM Baia Mare a câştigat Cupa României la handbal feminin

| 22 mai, 2013

Vicecampioana HCM Baia Mare a cucerit Cupa României la handbal feminin, miercuri, după ce a învins-o în finală pe ASC Corona Braşov cu scorul de 33-26 (15-12), în Arena "Antonio Alexe" din Oradea.

Prima repriză a finalei a fost una destul de echilibrată, dar finalul a aparţinut echipei băimărene, care a marcat de patru ori la rând după ce a fost condusă cu 11-10, intrând la pauză cu un avans de trei goluri, 15-12. În partea secundă, Corona a reuşit să recupereze diferenţa, a egalat la 18 şi 19, dar în cele din urmă HCM a revenit la cârma meciului. Echipa antrenată de Costică Buceschi a marcat de cinci ori consecutiv la scorul de 21-20, desprinzându-se decisiv, la 26-20. HCM Baia Mare a câştigat în cele din urmă cu 33-26.

De la HCM s-au remarcat portarul Claudia Cetăţeanu, cu 9 intervenţii reuşite, Melinda Geiger, Renata Ghionea, Jenica Rudics sau Eliza Buceschi. Cea mai bună de la învinse a fost Laura Chiper, autoare a 13 goluri.

Până în ultimul act, HCM Baia Mare a învins în sferturi pe HCM Roman cu 31-28, iar în semifinale a dispus de CSM Bucureşti cu 35-27.

Pentru HCM a fost primul trofeu câştigat, după ce a mai jucat finala Cupei României în 1978 şi 1980, când era antrenată de Constantin Popescu şi se numea Constructorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ