Hidroelectrica pe cai mari: ”băieții tineri” le-au pus capac ”băieților deștepți”

| 24 iul, 2014

Profit Hidroelectrica. Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a anunțat că nu va fi aprobată propunerea conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor.

Profit Hidroelectrica. Odată cu majorările indemnizațiilor de la Hidroelectrica au fost respinse și cele de la Romgaz și Nuclearelectrica, considerate de Nicolescu ”premature”.

„Conducerile ambelor societăţi au în prezent un nivel al veniturilor şi stimulentelor pentru performanţă suficient pentru momentul actual”, a atenționat ministrul. Cazul Hidroelectrica este însă special și prezintă câteva particularități ce merită amintite, în sensul că reprezintă una din primele bătălii economice date și câștigate de guvernul USL după 2012. Societatea era în colaps iminent, guvernele anterioare umblând să o dea probabil la fier vechi. De atunci și până în prezent, în numai doi ani, guvernele conduse de Victor Ponta au reușit mai mult decât o revenire, un miracol economic.

Citeşte şi: Profit RECORD obţinut de Hidroelectrica în primele şase luni ale anului

Profit Hidroelectrica. Hidroelectrica a raportat cel mai mare profit brut semestrial înregistrat vreodată de companie – vorbim de un profit brut istoric, de peste 500 milioane de lei doar in primul semestru, adică un profit mai mare cu 28 milioane de lei față de perioada similară a anului 2013. Din acest punct de vedere, devine cât se poate de justificată prudența de care dă dovadă Nicolescu când urechează AGA și refuză creșterea indemnizațiilor membrilor acesteia. Hidroelectrica repreprezintă o piatră de hotar, un prag psihologic depășit și cel mai bun indicator dintre guvernarea actuală și regimul Băsescu care a pus societatea pe butuci. Revirimentul societății este un simbol politic deja, semnul că, iată, se poate: o companie pe care guvernele lui Băsescu au vrut s-o falimenteze, a fost nu numai salvată ci și pusă pe profit. Jafului din perioada guvernelor anterioare, când „băieții deștepți” ai Regimului Băsescu au căpușat compania, i se pune în antiteză profesionalismul echipei de ”băieți tineri” din guvernul Ponta, un avantaj politic evident mai ales acum, în pragul unei confruntări electorale majore, la care echipa din care face parte și Răzvan Nicolescu nu este dispusă să renunțe de dragul membrilor AGA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
AglicerusiBorzaurgentlaDNA
De ce Borza Remus Adrian si Agliceru Ovidiu nu au recuperat prejudiciile constatate in rapoartele de control intern mentionate in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 de la pag 209 la 218? Principalii prejudiciatori ale caror fapte le tainuiesc Borza si Agliceru sunt printre altii Zachia Dragos fost director general, Tirsi Constantin director SH Rm Valcea, Serban Vergiliu fost director SH Rm Valcea, Arman Nicolae director Hidroserv Curtea de Arges-fratele directoarei de resurse umane Stancu Ionela din Executiv, Trihenea Constantin fost director general, David Mihai jr fost director general, Oprea Traian fost director general, Popa Roxana Manager Departament Executiv, Mihail Stanculescu fost director general, Ivan Constantin fost director SH Curtea de Arges, Suhan Victor fost director Hidroserv Curtea de Arges, Metehoiu Constantin fost director SH Curtea de Arges, Tatuc Cornel fost director SH Slatina, Dinca Olteanu Marcel Manager Departament Juridic etc Ceea ce nu spune Administratorul Judiciar EuroInsol SPRL in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 este ca pagubirea SC Hidroelectrica SA se produsese deja prin platile partilor deja executate din contractele denuntate sau reziliate amiabil. Pagubirea s-a datorat atat solutiilor tehnice, inutil de costisitor adoptate prin proiectele tehnice, cat si preturilor mult peste pretul pietei ale produselor achizitionate si puse in opera.
24 iul, 2014
gica
O veste buna si mai ales utila guvernului ... incepem sa vedem si tineri pregatiti fara viciul lacomiei grobiane ,sora cu hotia fara limite intr-o tara saracita si cu acea decenta de a face dovada pregatirii tale si apoi sa primesti ....,auzi nesimtitii ....de 100 de ori indemnizatie ....hoti la drumul mare ....
24 iul, 2014
ferenczi stefanita
Dle Sultanescu,
colegii dumitale de la A3 au spus despre un ministru ca ar fi "molusca"!
n-am inteles la cine se refereau:la cel de la energie?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ