Hillary Clinton: Nu am trimis și nu am primit informații clasificate într-un cont de email privat

| 26 iul, 11:47

Hillary Clinton, candidată la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a declarat, sâmbătă, că nu a trimis și nici nu a primit informații clasificate într-un cont de email privat în timp ce era secretar de stat, ca răspuns la scrisoarea unui inspector guvernamental în această săptămână, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Nu am trimis și nu am primit nimic clasificat la acea vreme", a afirmat dna Clinton în fața reporterilor la un eveniment de campanie în Iowa (nordul SUA).

Clinton, văzută drept cea mai probabilă nominalizare democrată pentru 2016, a fost criticată pentru utilizarea unui cont de email privat în anii când era șefa diplomației americane, iar această controversă a alimentat îngrijorările că ea a încercat să se eschiveze de la transparență și obligațiile prin lege de a ține evidența.

Citește și: Probleme pentru Hillary Clinton: Candidata la alegerile prezidenţiale ar putea fi vizată de o anchetă penală

Cel puțin patru emailuri din contul privat de mesagerie electronică folosit de Clinton în timp ce era secretar de stat conțineau informații clasificate, a declarat inspectorul general Charles McCullough, care supraveghează agențiile de informații din Statele Unite, membrilor Congresului într-o scrisoare joi.

Clinton a afirmat sâmbătă că nu are "nicio idee" despre emailurile menționate în scrisoare.

În scrisoarea sa, McCullough afirmă că în 40 de emailuri examinate din aproximativ 30.000 trimise sau primite de dna Clinton s-au găsit cel puțin patru care conțineau informații clasificate de guvern ca secrete.

Informația era clasificată în momentul în care emailurile au fost trimise, notează McCullough.

Scandalul legat de utilizarea contului privat de email, legat la un server pentru serviciu în locuința ei din New York, a izbucnit în martie, urmând un val de critici din partea adversarilor politici.

Republicanii au acuzat-o pe Clinton de încercare de a evita legile asupra informării prin utilizarea sistemelor ei private.

Favorită pentru a reprezenta Partidul Democrat în alegerile din noiembrie 2016, Clinton a declarat în mod repetat că nu a încălcat nicio lege sau regulă evitând un cont de email standard guvernamental.

În timp ce Clinton se confruntă cu o concurență redusă pentru nominalizarea Partidului Democrat, mai multe sondaje recente arată că o majoritate din alegători o consideră nedemnă de încredere, o percepție potențial exacerbată de controversa asupra emailurilor ei, notează Reuters.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ