UPDATE: Horia Georgescu, liber să plece acasă. Ordonanţa de reţinere a EXPIRAT iar şedinţa a fost suspendată

| 17 mar, 12:52

HORIA GEORGESCU a fost adus marți la prânz din Arestul Poliției Capitalei la Înalta Curte, unde se judecă cererea procurorilor anticorupție de arestare a sa pentru 30 de zile, într-un dosar legat de retrocedări ilegale.

UPDATE: Fostul sef al ANI Horia Georgescu este liber sa plece acasa. Ordonanta de retinere de 24 de ore a expirat, iar sedinta de judecata in cadrul careia se discuta punerea sa sub arest preventiv a fost suspendata temporar.

Insa judecatorii pot sa ii ceara lui Georgescu sa ramana la ICCJ pana la finalul dezbaterilor.

Horia Georgescu a fost condus de poliție în sala de judecată. Fostul şef ANI nu a făcut nici o declaraţie.

Agenția Națională de Integritate s-a bucurat de aprecieri în rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene.

Avocații lui Horia Georgescu au declarat că acesta a scris în arest hârtiile necesare pentru depunerea demisiei, care, conform procedurii, va fi transmisă Senatului pentru a deveni efectivă.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, a fost numit în fruntea ANI în aprilie 2012.

După ce funcția deținută de Horia Georgescu va fi declarată vacantă, odată ce demisia ajunge la Senat, Consiliul Național de Integritate va trebui să demareze procedura de concurs pentru ocuparea funcției de președinte al ANI.

Citeşte şi: HORIA GEORGESCU a demisionat de la Agenţia Naţională de Integritate

Va fi postat un anunț în acest sens, iar ulterior, cei care se înscriu în cursă și îndeplinesc o serie de criterii strict prevăzute de lege vor susține un examen. În urma acestui examen, se vor face propuneri către Senat, care îl desemnează pe viitorul președinte al ANI pentru un mandat de patru ani.

Horia Georgescu, reţinut luni de DNA, este acuzat de abuz în serviciu şi va fi prezentat astăzi instanţei, alături de alte şapte persoane, cu propunere de arestare preventivă.  Este vorba de doi membri ai comisiei pentru retrocedări din care a făcut parte Horia Georgescu și de cinci experți.

Citeşte şi: Horia Georgescu, TRĂDAT de familie! Fratele său îl nimiceşte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ