ȘI TU O BEI! Băutura care previne cancerul și tratează reumatismul

| 04 sep, 2014

Ceaiul este, alături de apă, cea mai consumată băutură din lume și atât cel verde cât și cel negru pot înlocui cu succes cafeaua. In plus, contine antioxidanti despre care specialistii spun ca incetinesc imbatranirea.

Ceaiul verde previne si trateaza reumatismul, reduce riscul de a face un atac cerebral, dar si pe cel de a avea probleme cu oasele. Cel negru, in schimb, favorizeaza eliminarea toxinelor.

Daca sunt baute pentru perioade lungi de timp insa, toate ceaiurile pot avea efecte adverse, motiv pentru care trebuie alternate, sustin expertii in medicina naturista.

Creste imunitatea si energizeaza

“Ceaiul verde este, indiscutabil, numarul unu in privinta efectelor benefice datorita calitatilor sale terapeutice. Contine antioxidanti care contribuie atat la cresterea imunitatii, cat si la incetinirea imbatranirii. Reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare si este un energizant natural, inlocuind cu succes cafeaua”, spune Alice Popescu, medic primar medicina generala, cu competenta in acupunctura, fitoterapie si homeopatie la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie din Bucuresti.

Daca bei zilnic ceai verde, reduci considerabil riscul sa te imbolnavesti de cancer la stomac, esofag ori ficat. “Contribuie si la incetinirea evolutiei anumitor boli, cum ar fi Parkinson. Asociati-l dietelor de slabire, intrucat acest ceai nu are calorii si ajuta la topirea grasimilor”, adauga Alice Popescu.

 

Doua cani pe zi, maximum trei saptamani o planta

Nu in ultimul rand, specialistii spun ca ceaiul verde trateaza reumatismul, imbunatateste structura osoasa si reduce riscul de atac cerebral. Si in cazul in care vrei sa-ti tii sub control tensiunea arteriala, vrei sa-ti scada nivelul colesterolului ori vrei sa te recuperezi dupa raceala sau gripa bea ceai verde.

Ceaiul negru, pe de alta parte, este un stimulent excelent pentru organism, mult mai putin nociv decat cafeaua. E diuretic, antioxidant si favorizeaza eliminarea toxinelor. Alte ceaiuri sunt active in boli destul de severe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ