Ialomiţianu, ATAC FĂRĂ PRECEDENT la Victor Ponta: “...nu vor şti dacă sunt suspecţi...”

| 15 apr, 12:10

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a declarat miercuri că o prevedere din noul Cod Fiscal îi va face pe agenţii economici 'de bună credinţă' să se transforme în investigatori fiscali pentru a evita sancţiuni din partea ANAF.

"Victor Ponta a reuşit să strecoare în noul Cod Fiscal transmis Parlamentului o prevedere potrivit căreia agenţii economici de bună credinţă trebuie să se transforme în investigatori fiscali pentru a evita sancţiuni din partea organelor fiscale ale ANAF-ului. Codul Fiscal al lui Victor Ponta prevede la articolul 11, alineatul 12, posibilitatea organelor fiscale de a refuza dreptul de deducere al TVA-ului pentru achiziţiile unei persoane impozabile, condiţionând respectiva persoană să afle dacă furnizorul, prin această operaţiune, săvârşeşte o faptă de evaziune fiscală. Potrivit acestei prevederi, se instituie obligaţia tuturor agenţilor economici care achiziţionează bunuri să afle dace furnizorii lor au intenţia să facă evaziune fiscală", se arată într-un comunicat de presă remis de Ialomiţianu, transmite Agerpres.

Deputatul PNL susţine că această prevedere îi obligă pe agenţii economici să facă investigaţii fiscale pentru a şti dacă partenerii comerciali sunt, în viziunea organelor fiscale, evazionişti, deşi, potrivit legii, această obligaţie intră în atribuţiile inspectorilor ANAF.

"Aplicarea prevederilor articolului 11, alineatul 12 din Codul Fiscal va duce la intrarea în faliment a multor agenţi economici de bună-credinţă, deoarece prin nededucerea TVA-ului aferent achiziţiilor aceste firme vor plăti sume considerabile la bugetul statului prin aplicare de sancţiuni de către organele fiscale, fără ca firmele să aibă vreo vină. Este posibil ca mulţi agenţi economici de bună-credinţă să-şi înceteze activitatea, deoarece vor evita să mai încheie contracte comerciale cu diverşi furnizori, deoarece nu vor şti dacă sunt suspecţi sau nu de evaziune fiscală", a mai menţionat Ialomiţianu.

Potrivit deputatului PNL, singurele firme care vor prospera vor fi cele protejate de liderii PSD, deoarece acestea nu vor fi sancţionate de organele ANAF, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul controalelor privind eliberarea bonurilor fiscale.

"Dacă Victor Ponta ar avea un minim respect faţă de firmele de bună-credinţă, le-ar furniza informaţii despre firmele evazioniste şi nu le-a transforma în investigatori fiscali. Din păcate, singura preocupare a lui Victor Ponta este menţinerea sa la guvernare prin protejarea baronilor PSD şi nicidecum bunăstarea românilor", a spus Ialomiţianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ