ÎCCJ a decis: Rudel Obreja, victimă în arest

| 20 apr, 18:03

Magistrații Curții Supreme au decis că drepturile lui Rudel Obreja în arest au fost încălcate.

Înalta Curte de Casație și Justiție obligă Arestul Poliției Capitalei să asigure condiții minime de cazare și masă pentru deținuți. Decizia a fost pronunțată ca urmare a unei plângeri depuse de Rudel Obreja, arestat preventiv în dosarul Gala Bute.

”Constată încălcat art. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului faţă de Rudel Obreja prin omisiunea respectării normelor minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate aprobate prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, publicat în Monitorul Oficial nr. 103/2010. Conform art. 13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dispune ca locul de deţinere să asigure inculpatului Rudel Obreja spaţiul personal prevăzut de art. 1 alin. 4 din Anexa I la Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, referitor la Normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, prin cazarea unui număr de persoane în celula inculpatului care să respecte norma recomandată pentru celule colective. Conform art. 13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dispune asigurarea servirii mesei faţă de Rudel Obreja într-o sală special amenajată, cu respectarea normelor de securitate, conform art. 4 din Anexa I la Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010”, se menționează în decizia ICCJ, care nu este, însă, definitivă.

Rudel Obreja este arestat în dosarul Gala Bute, fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ