Igor Dodon recunoaşte datoria Transnistriei la Gazprom de 6 miliarde de dolari ca fiind a R.Moldova

| 19 ian, 12:48

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recunoscut, într-o declaraţie din cadrul vizitei sale oficiale la Moscova, datoriile Transnistriei pentru gazul natural drept „datoria totală a Moldovei” în valoare de 6,5 miliarde de dolari, relatează Radio Chişinău.

Acesta a spus că la Chişinău se examinează variantele posibile pentru achitarea datoriei faţă de compania rusă Gazprom.

„Avem anumite idei cum să ieşim din această situaţie. Datoria din dreapta Nistrului este de circa $500 mil., iar din stânga Nistrului - de circa $6 mlrd. Trebuie să înţelegem că toată această datorie - de peste $6,5 mlrd. - este datoria totală a Moldovei”, a spus Igor Dodon, citat de Infotag. Potrivit şefului statului, concernul rus, Gazprom” nu împarte datoria în cea a Transnistriei şi cea a Moldovei.

În replică, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a scris, într-o postare pe Facebook, că Igor Dodon, „în loc să caute miliardul furat din sistemul bancar, ne pune în cârcă alte şase miliarde”.

„Dodon ne mai face un “cadou”: îşi asumă, în numele nostru, o datorie de 6,5 miliarde dolari americani faţă de Gazprom. În loc să caute miliardul furat din sistemul bancar, ne pune în cârcă alte şase miliarde.
Aceste datorii nu sunt ale noastre. Noi ne-am plătit facturile la timp. Nouă nu ne-a furnizat nimeni nici gaze naturale şi nici energie electrică fără plată. Dacă Dodon şi aliaţii lui de la guvernare au datorii - pentru banii primiţi din offshoruri ca să-şi finanţeze campaniile electorale, pentru schemele prin care produc energie electrică fără să achite gazul consumat, dar luând de la noi preţ deplin şi multe altele -, nu au decât să-şi plătească singuri poliţele”, afirmă Maia Sandu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ