IGPR: 15 persoane reținute într-un dosar de furt prin metoda 'împrietenire'; prejudiciul - 300.000 de lei

| 14 dec, 16:11

Cincisprezece persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța în urma unor percheziții efectuate în mai multe județe, suspecții fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda 'împrietenire - oferire produse cosmetice/detergenți', informează IGPR.

Aceștia urmează să fie prezentați, joi, magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cele 17 percheziții au avut loc miercuri în județele Galați, Brăila și Tulcea.

În perioada noiembrie 2016 — decembrie 2017, suspecții ar fi comis 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.

La percheziții, realizate cu suportul Direcției Operațiuni Speciale, au participat și luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din Constanța, Brăila și Galați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ