Îi este ruşine lui Iohannis de propriul nume?

| 04 aug, 2014

Pentru liderii de dreapta din România, Klaus Iohannis este Alesul, omul care poate învinge maşinăria de partid al PSD-ului şi îi poate ajuta pe ei să revină la putere. Pentru edilul sibian deja s-a construit o imagine centrată pe mitul germanului serios, cinstit şi muncitor care a dovedit tot ce a avea de dovedit ca gospodar şi care acum trebuie să ajungă la Bucureşti pentru a salva România de mitici.

În schimb, pe imaginea de cavaler teuton în armură strălucitoare şi călare pe un cal alb-albastru, ca sigla nou formatei ACL, încep deja să apară pete de culoare care ne arată că lucururile nu stau chiar aşa cum am crede. De la problemele imobiliare pe care le are, ştiţi dumneavoastră, cele câtva case achiziţionate din salariile a doi profesori şi din medidaţii, şi până la incompatibilităţile semnalate de cei de la ANI, scandalurile par să se ţină scandal de actualul lider PNL.

De asemenea, în ultima vreme, în spaţiul public au început să reapară o serie de întrebări legate de cariera anterioară a politicianului care de mai bine de un deceniu taie şi spânzură în Sibiu. De exemplu, în 2008 candidatul de atunci al PNŢCD la primărie, Marius Albin Marinescu, îl acuza pe edil că şi-a falsificat numele în afişe, scriindu-şi numele cu litera "J " în loc de "I " (Iohannis). Detaliul poate părea nesemnificativ, dar el reprezintă înainte de toate o încălcare a corectitudinii pe care un candidat ar trebui să o afişeze faţă de alegătorii săi.

CITEŞTE ŞI  O întrebare la care trebuie să răspundă naşul KLAUS IOHANNIS

Înlocuirea I-ului cu J-ul a reprezentat desigur o mişcare electorală ieftină prin care actualul lider PNL probabil că a încercat să obţină sprijinul celor de etnie germană. Deja se ştie că numele de Iohannis a rezultat în urma unei greşeli făcute de un funcţionar atunci când numele lui Klaus Werner Iohannis a fost inclus în registrele de Stării Civile.

De asemenea, este interesant că deşi Iohannis nu a făcut până în prezent niciun demers legal de a îndrepta situaţia, în alegerile 2008 el părea dispus să se prezinte cu un nume german scris corect în afişe, că doar aşa dădea bine în faţa membrilor etniei din care face parte. De fapt, dacă această fapt nu ar fi fost semnalat de un contracandidat de-al său, probabil că toată tărăşenia ar fi trecut neobservată.

Situaţia din 2008 devine şi mai halucinantă dacă avem însă în vedere că reprezentantul PNŢCD a sesizat Biroul Electoral Judeţean, în final tot Iohannis având de câştigat. Şi în acel caz vina i-ar fi aparţinut ca şi în cazul înregistrării lui Iohannis unui executant de mâna a doua, care ar fi dat greşit comanda la tipografie.

Toată această splendidă serie de aşa-zise coincidenţe şi greşeli de tipar pare desprinsă dintr-un scenariu de proastă calitate, dar el spune multe despre Klaus Iohannis ca om şi ca politician. Indiferent dacă pe buletinele de vot va candida cu "I " sau cu "J ", actualul lider al PNL devine pe zi ce trece din ce în ce mai puţin credibil, încercând în schimb să ne convingă cât de vertical ar fi el. Din nefericire pentru domnia sa, se va ajunge la un punct în care nimeni nu îl va mai crede şi, pe cale de consecinţă, nu îl va mai vota.

CITEŞTE ŞI Asul din mâneca lui CĂTĂLIN PREDOIU în lupta cu KLAUS IOHANNIS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ