Îi pregăteşte Antonescu ceva lui Iohannis?

| 28 iul, 2014

Fuziune PNL PDL. Sâmbătă a fost o zi mare pentru opoziţia din România, PNL şi PDL hotărând în mod oficial formarea unei alianţe electorale ce mai apoi va evolua într-un mare partid de dreapta.

Desigur, în acest moment este încă prematur să vorbim despre o nouă formaţiune politică care va rezulta din fuziunea celor două partide, din moment ce structura care reiese din statutul votat sâmbătă seamănă mai degrabă cu un uriaş cu picioare de lut decât cu un partid organizat coerent.

Fuziune PNL PDL. Pe de altă parte, dacă privim congresul din weekend prin prisma PNL-ului, atunci sâmbătă a fost ziua în care toate trădările făcute de liberali în ultimele luni au ajuns la apogeu, singurul partid istoric important aliindu-se cu nişte politicieni ce în urmă cu câţiva ani doreau să îl îngroape. Cât despre electoratul care în 2012 a votat şi cu PNL în speranţa unei schimbări reale, acesta deja nu mai contează în ochii liberalilor.

Citește și: Antonescu nu a renunţat la războiul cu Iohannis

De remarcat este însă o absenţă de la congresul de sâmbătă şi anume aceea a lui Crin Antonescu, politicianul care dacă rămânea în USL era aproape sigur preşedinte începând cu luna decembrie. Acum, fostul preşedinte liberal a pierdut cam tot ce putea pierde din punct de vedere politic şi se pare că nu mai are curajul să apară la un eveniment precum un congres al partidului. În schimb, domnia sa a încercat să îşi explice absenţa, declarând că este plecat în concediu.

Fuziune PNL PDL. De fapt, vacanţele fostului lider al PNL au devenit deja legendare în politica ultimilor ani, Antonescu alegându-şi cele mai nepotrivite momente. În vacanţă Antonescu a intrat imediat după ce Curtea Constituţională a invalidat referendumul pentru demiterea preşedintelui din vara lui 2012 sau atunci când negocia pe ascuns cu liderii PPE plecarea PNL din rândurile ALDE. Acum se pare că fostul lider al liberalilor şi-a găsit un alt moment pentru a pleca în concediu, fiind evident că în realitate nu a vrut să vină la congres.

Citește și: Iohannis pregăteşte restauraţia BUBA

Principalul amfitrion al congresului a fost Klaus Iohannis, neamţul de la Sibiu care în ultima vreme a dovedit că în ceea ce priveşte jocurile politice meschine ştie să tacă şi să facă ca un veritabil manipulator. Încă nu se ştie ce l-a determinat pe Antonescu să rupă USL-ul, deşi una din ipoteze este că fostul lider liberal a fost convins că alături de Iohannis are cele mai mari şanse de a ajunge la Cotroceni fără PSD, dar de câştigat cel mai mult a avut edilul Sibiului. De la europarlamentare şi până în prezent, Klaus Iohannis a reuşit să îl măture pe fostul său şef de partid din toate posturile centrale pe care le mai avea în politica românească, Crin Antonescu nemafiind nici preşedinte al PNL nici candidat al partidului în alegerile prezidenţiale. Însă, pe măsură ce steaua fostului lider al liberalilor apunea, cea a lui Klaus Iohannis devenea din ce în ce mai luminoasă, acesta având acum şanse reale să devină candidatul dreptei unite.

Fuziune PNL PDL. Este greu de spus ce va face Crin Antonescu în următoarea perioadă sau dacă îi pregăteşte ceva lui Klaus Iohannis. Dacă primarul Sibiului va obţine nominalizarea dreptei şi va pierde în noiembrie, după alegeri totul este posibil, inclusiv o revenire a lui Antonescu. Însă, nu trebuie să uităm că până să ajungă Iohannis la şefia PNL, ruperea USL-ului a fost provocată de Crin Antonescu şi ambiţiile sale nemăsurate.

Citește și: Tăcerea lui KLAUS IOHANNIS: aur curat, fier garantat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
VIOREL
LE PREGĂTEŞTE MAFIOTUL DE LA COTROCENI LA AMÂNDOI ....
29 iul, 2014
TRAIAN BĂSESCU
NIŞTE PROŞTI
CE SĂ-I PREGĂTEASCĂ ???VOR PLÂNGE AMÂNDOI ... DRAGĂ JOHANIS .... DRAGĂ CRIN ....HĂ. HĂ. HĂ.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ