Îi va da ANI stingerea lui Iohannis?

| 25 sep, 2014

Ceea ce este cel mai interesant, pentru că face trimitere la o evidentă karmă politică, este detaliul că pușcociul cu care și-a propus Crin Antonescu să-l elimine din cărți pe Mircea Diaconu, înainte de europarlamentare, e pe cale să-i trosnească în nas lui Klaus Iohannis!

Termenul abrupt fixat de ÎCCJ în dosarul de incompatibiliate a lui Iohannis cu ANI a căzut ca un satâr, din înaltul cerului senin și a tăiat entuziasmul multor liberali. Cu ceva luni în urmă, când ”politruculul” Iohannis se pregătea să încalece în numele PNL cei ”șase cai frumoși” ai candidaturii prezidențiale, agenții săi de agitprop (vezi wikipedia, că merită) făceau spume la gură de cât explicau națiunii că procesul este o formalitate și că oricum, nu-i așa, se va judeca la calende, mult după ce Iohannis va fi fost ales președinte al tuturor românilor, deci și ai judecătorilor chemați să judece cazul.

Ei bine, chiar nu a fost să fie așa, iar trimiterea căznită la precedentul primarului general Băsescu căruia un procuror mai tânăr și mai emotiv îi dădea NUP în dosarul Podului Basarab doar pentru că primarul promovase președinte cu coroniță, s-a dovedit o iluzie frumoasă care ascundea o capcană urâtă. Termenul care i-a trăznit din senin pe liberali și pedelei deopotrivă, 25 septembrie, este o surpriză atât de electrizantă încât toată lumea stă să vadă ce va fi cu a doua parte a textului de propagandă, cel care dădea procesul la rațe pe motiv că ”e o simplă formalitate”.

Citeşte şi: Zi DECISIVĂ pentru Klaus Iohannis. ÎCCJ dezbate joi dosarul în care este declarat incompatibil de ANI

Dacă nu va fi chiar așa și neamțul harnic va fi trimis să tacă și să facă acasă, la Sibiu, liberalii pot urma liniștiți instrucțiunile publicate pe blogul cațavencului Patrick Andre de Hillerin: ”PNL să se desființeze și să-și radieze toți membrii. După care să se înființeze din nou, dar fără securiști, fără acoperiți, fără cârtițe și, mai ales, fără idioți!”

Motivul îndemnului este pe cât de dur pe atât de îndreptățit: înscrierile pentru prezidențiale s-au gătat. Orice sentință defavorabilă îl retrimite nu numai pe Iohannis să-și adauge țiglele lipsă pe casele de la Sibiu, dar îi aruncă pe liberali la pubela politicii, ca singura formațiune care și-a putut da foc la propria valiză într-un fel atât de prostesc. Dacă eșichierul politic ar fi împărțit în divizii, ca la fotbal, în urma unei asemenea deversări de muci în fasole (echivalentul rahatului american propulsat în ventilator), PNL ar trebui convocat în spatele blocului, la o miuță amicală cu picii de a treia.

Ceea ce este cel mai interesant, pentru că face trimitere la o evidentă karmă politică, este detaliul că pușcociul cu care și-a propus Crin Antonescu să-l elimine din cărți pe Mircea Diaconu, înainte de europarlamentare, e pe cale să-i trosnească în nas lui Klaus Iohannis!

Din medierea de către CCR a conflictului dintre ANI și Mircea Diaconu a rezultat Decizia 418 / 3 iulie 2014, care elimină alte posibile interpretări și precizează în clar că persoana declarată definitiv incompatibilă nu mai poate ocupa nicio funcție publică timp de 3 ani, nici măcar o funcție eligibilă, alta decât cea pe care o ocupa în momentul incompatibilității. Diaconu a scăpat, dar Iohannis e pe cale de a deveni un reușit exponat taxidermic pe peretele biroului lui Horia Georgescu...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2014
ferenczy-comunicator
rahat de articol....
Acest ziarist,putin miop,putin sluga la Sultanescu este,pe surse,poreclit in redactia Obiectiv: Septonic(vezi explicatia pe net, că merită)
se face si util,cu calitatile pe care le are..
25 sep, 2014
marginean
limbaj de mahala, gandire de maidan, banuiesc ca asa zisul ziarist nu are nici 3 graunte de porub in cap, scrie despre un candidat la presedentia tarii ca un internaut semianalfabet sub acoperirea anonimatului , rusine sa va fie!!!
25 sep, 2014
cantautor
aveti dreptate...
dar mahalagiul de ziarist ,nu este ziarist de rand,este angajat virtual de Dl Ghita,deputat si prieten al Dlui Ponta,in urma interviului dat in fata Dlui Sultanescu Dan,consilier al Dlui Ponta
(cel cu casa de sondare CSCI,cu Palada,fosti asociati cu Voiculescu
deci maidanezul este,dupa cele 3 graunte ale lui,am citat din Dvoastra,pe cai mari..
il doare,cu alte cuvinte in palarie(ca sa citez din clasici)
adica arunca rahatul,sta cu el in redactie si apoi pretinde ca nu miroase..
isi ia banii si se duce acasa...
acolo spune ca lucreaza la imobiliare,este de fapt "acoperit"
aici are dreptate,este acoperit cu rahat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ