Ikea face o schimbare radicală care se va aplica şi în România

| 22 apr, 2014

Ikea va servi în restaurantele sale o versiune vegetariană a cunoscutelor chifteluţe suedeze.

Retailerul suedez de mobilă a anunţat că va introduce în meniu o variantă vegetariană, "eco-friendy", a chifteluţelor suedeze produse din carne de vită şi de porc, scrie The Guardian.

Reprezentanţii companiei susţin că au luat această decizie pentru că sunt îngrijoraţi de contribuţia pe care o pot avea chifteluţele lor la procesul de încălzire globală.

Un raport de sustenabilitate al Ikea arată că emisiile de dioxid de carbon care au legătură cu alimentele vândute şi servite în restaurantele retailerului ajung anual să însumeze 600.000 de tone. Acesta este echivalentul anual al emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la 125.300 de vehicule cu pasageri.

Se estimează că 150 de milioane de chifteluţe produse din carne de porc şi de vită sunt servite anual în restaurantele Ikea. În România, singurul magazin situat în Băneasa Shopping Center vinde peste 4 milioane de chifteluţe anual.

Datele sau ţările unde care vor fi puse în vânzare chifteluţele vegetariene nu au fost încă anunţate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ