Ilie Sârbu, audiat la DNA în dosarul lui Niculae. Ce spunea Bunea Stancu în 2012

| 26 oct, 13:03

Fostul senator PSD, Ilie Sârbu, este audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar al lui Ioan Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, el va fi audiat ca martor în dosarul în care sunt anchetați omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, și în care, în luna iulie, au fost efectuate mai multe percheziții.

Tot astăzi, a ajuns la DNA şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Acesta, alături de Claudiu Constantin Stafie, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, ar fi audiați ca martori în dosarul în care sunt anchetați omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila.

Citeşte şi: Adriean Videanu, la DNA: ''Am venit în calitate de martor, într-un dosar de care nu știu nimic''

Anchetatorii vor să afle la cine ar fi putut face miliardarul trafic de influenţă pentru o Hotărâre de Guvern.

Bunea Stancu, fost preşedinte la CJ Brăila, parte în dosar, se lăuda ca are putere la miniştrii de atunci Bazac, Sârbu şi Nica.

nterceptarea discuţiei telefonice din 29.01.2009, orele 15:26, dintre Ioan Nicolae (IN) şi Bunea Stancu (BS) este redată în rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

"IN: Am fost la Transgaz...

BS: Te-ai dus pentru gaz?

IN: Da. PSD n-a pus nici director la Transgaz.

BS: O să pună ai răbdare.

.....................

BS: Am treabă. Să mi-i pun pe ăştia la ANRM, la CEC, la EximBank. Am o grămadă de posturi. Trebuie să mi-i pun, înţelegi."

Rechizitoriul mai prezintă o discuţie dintre aceleaşi două persoane din 7 martie 2009 în care este menţionat numele fostului ministru Ionuţ Bazac.

"BS: Nu. Am fost. Ei, în partid toată lumea vrea funcţii, şi pe la Bucureşti şi la Brăila. Am pus la AN Mediu vicepreşedinte, la Agenţia Naţională a Proprietăţii, preşedinte, la Rezervele Statului, preşedinte, la RA-APPS, o grămadă. Am vreo 7-8 funcţii pe astea naţionale, ştii.

.................................

IN: Ai făcut o treabă bună cu prietenul nostru, dl. ministru, ai mână bună.

BS: Ionuţ? (Bazac - nota procurorilor). Băi, el beleşte (expresie trivială - nota procurorului). Dacă el o strâmbează cu mine nu durează o săptămână şi-i retrag sprijinul politic. Şi dacă m-a băgat în vreun scandal îl schimbă în două zile.

................................

BS: Vezi că l-am sunat pe panarama aia, ştii tu care.

IN: Da.

BS: Ăla cu subvenţiile.

IN: Da.

BS: Înţelegi? Şi i-am amintit cum a ajuns ministru. Eu nu i-am amintit altceva.

IN: (expresie trivială).

BS: Păi cum, nu ştii? Eu am pierdut atunci nopţi cu el, fii convins. Bă trebuie să voteze (expresie trivială). Şi dacă vroiam îl puneam pe ... Dar am fost un bou când l-am pus pe Steriu, un tâmpit am fost. M-am luat după alţii ca să nu mai zic după cine (extresie trivială).

....................................

IN: Dă-i un telefon lui (expresie trivială), (se referă la ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu). Zii: Băi, dacă nici astăzi n-o faci şi nici cel târziu miercurea viitoare...

BS: Lasă, măi, că vorbesc cu... Că văd exact dacă a pregătit-o. Vorbesc cu Nica... Lasă că ştiu eu pe unde o iau. După aia îl sun pe el."

În replica, fostul ministru de atunci al Agriculturii, Ilie Sârbu, a spus că nu a discutat niciodată cu liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, despre subiecte legate de minister, nefiind la curent nici măcar cu relaţia acestuia cu Ioan Niculae.

Sârbu a afirmat că preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, nu l-a solicitat niciodată, în timpul mandatului, pe probleme legate de ministerul Agriculturii.

"Cu mine nu a vorbit niciodată despre probleme legate de minister. Nu a avut oameni din PSD Brăila în sistemul ministerului şi nici nu am vorbit vreodată de probleme legate de subvenţii, nici ale lui, dacă o fi făcut agricultură, nici ale altcuiva. Deci cu atât mai puţin am vorbit cu el despre subvenţiile lui Niculae. Eu nu ştiu nimic din ce au vorbit cei doi (Bunea Stancu şi Ioan Niculae - n.r.), nici nu ştiam de relaţia pe care o aveau", a mai declarat Sârbu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ