Ilie Sârbu: Este necesar ca Băsescu să demisioneze. Situaţia este de o gravitate fără precedent

| 19 iun, 2014

Liderul Grupului Parlamentar PSD din Senat Ilie Sârbu consideră necesar ca preşedintele Traian Băsescu să-şi prezinte demisia ''şi să-şi ceară, în acelaşi timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanţia statului de drept''.

 

Într-un comunicat transmis, joi, social-democratul spune că preşedintele ''a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei'', în dosarul Băsescu-Bercea.

''Traian Băsescu a ajuns într-o situaţie greu de imaginat până astăzi. Conexiunile dintre fratele său, Mircea Băsescu şi interlopul Bercea Mondial au depăşit sfera unor cumetrii sau combinaţii pe ritmuri de manele. Astăzi, în România, fratele şefului statului este acuzat direct şi anchetat de DNA, în calitate de suspect, sub acuzaţia că ar fi luat mită în schimbul unor presupuse intervenţii în justiţie pentru favorizarea infractorului. Situaţia este de o gravitate fără precedent şi afectează imaginea României în plan extern. Dar, dincolo de chestiunile de imagine, rămân o serie de întrebări la care preşedintele încă în exerciţiu Traian Băsescu refuză să răspundă. Degeaba se ascunde după termenul 'anturaj', pentru că nimeni nu îl poate crede că, informat aşa cum a pretins mereu că este, nu ştia ce combinaţii infracţionale pune la cale fratele său, acelaşi frate despre care Traian Băsescu spune că nu se poate apăra!? Mai mult, Traian Băsescu a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în acest caz'', afirmă Sârbu.

Citeşte şi: Bogdan Oprea: Demisia preşedintelui ar fi cea mai mare PIEDICĂ pe care ar putea-o pune justiţiei

El subliniază că demisia lui Traian Băsescu nu va aduce niciun beneficiu politic partidelor care acum guvernează România, ''pentru că actualul preşedinte nu mai contează în politică, dar este necesară pentru ca poliţiştii, procurorii şi judecătorii să poată face lumină în dosarul Băsescu-Bercea''.

Citeşte şi: Mircea Băsescu a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore şi dus în arestul Poliţiei Capitalei

''Ca urmare, consider că este necesar ca Traian Băsescu să îşi prezinte demisia şi să-şi ceară, în acelaşi timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanţia statului de drept. Am convingerea că cetăţenii acestei ţări nu un astfel de stat de drept îşi doresc, ci vor ca justiţia să fie cu adevărat independentă, iar clanurile interlope, care terorizează judeţe şi comunităţi întregi să fie destructurate. Cu Traian Băsescu la Cotroceni în continuare putem presupune că presiunile în justiţie vor continua. Vorbele sale goale sunt contrazise flagrant de acest incredibil dosar de corupţie la cel mai înalt nivel'', subliniază Sârbu.

Citeşte şi: Ponta: Traian Băsescu trebuie să demisioneze

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
ayc5DRnoPzFX
RYOHkLjT2x1P
Jun30Craig Burgess Very cool! I have been consumed with asnikg God to allow me to see all things as He sees them! His ways and thoughts are higher than ours! If we truely saw how much He is crazy in love with us, what would we do? I think we would be consumed with sharing His love to everyone we know and meet!
21 aug, 2014
zgLcdxXIbF
IHksYIakex
I'm relaly into it, thanks for this great stuff! http://tkihzlq.com [url=http://hrteokl.com]hrteokl[/url] [link=http://vsofqlrddyy.com]vsofqlrddyy[/link]
21 aug, 2014
Rcn4386s9zm
Sg72A1n9C
That's a posting full of intshgi!
19 aug, 2014
qcwctHmHuj
98mVQTfyx
Finindg this post has solved my problem

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ