Iliescu: Relaţia Guvernului cu preşedintele - constituţională şi instituţională, trebuie respectată

| 11 apr, 2013

Relaţia Guvernului cu preşedintele este o relaţie constituţională şi instituţională, care trebuie respectată, fără însă a se pierde ce este substanţial pentru munca de partid şi pentru activitatea Executivului, a declarat, joi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, întrebat, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional, dacă apreciază ca necesară coabitarea cu şeful statului.

Fostul şef al statului a explicat totodată că, în opinia sa, problemele administrative ale guvernării nu ar trebui să subordoneze 'munca de partid' pentru a nu schimba fizionomia partidului de guvernare. 

„Am vorbit în cadrul reuniunii (CExN al PSD - n.r.) mai ales despre ridicarea nivelului muncii de partid. Există acest pericol pentru un partid aflat la guvernare - viaţa politică şi activitatea politică a partidului să fie înăbuşită de problemele administrative ale guvernării. Trebuie să ştie să facă detaşarea necesară - una este susţinerea politică a guvernării, a Guvernului propriu, dar în acelaşi timp să nu dispară viaţa proprie de partid şi problemele politico-ideologice. Întotdeauna există această tentaţie de a subordona viaţa de partid problemelor administrative ale guvernării. Şi asta duce la pierderea fizionomiei partidului', a explicat preşedintele de onoare al PSD. 

Întrebat cum vede faptul că pentru şefia partidului există, până la acest moment, un singur candidat, Iliescu a replicat: 'Drumul e liber. Cine vrea să candideze o poate face”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ