Imagine adorabilă! O vietate rară, care seamănă cu un ursuleț, a fost fotografiată după 30 de ani

| 24 mar, 23:47

Ili pika este un mamifer micuț care trăiește în Munții Tianshan din nord-vestul Chinei. A fost descoperit accidental, abia în 1983, și de atunci vietatea a rămas un mister, în ciuda eforturilor depuse de oamenii de știință pentru a afla mai multe despre animal.

Bărbatul care acum mai bine de două decenii a avut șansa de a vedea primul Ili pika, Weidong Li, a dat în sfârșit lovitura vara trecută, iar National Geographic i-a publicat acum extraordinara fotografie, scrie digi24.ro.

Li, biolog la Institutul pentru Ecologie și Geografie din Xinjiang, și-a urcat echipa pe munte și acolo a dat peste exact ceea ce căuta: fața de ursuleț a unui Ili pika deosebit de curios, care îi urmărea pe cercetători din spatele unei stânci.

Pus pe lista animalelor în pericol de dispariție, Ili pika trăiește la altitudini mari, fiind sensibil la schimbările climatice sau de mediu. Specialiștii spun că populația se diminuează, fiind estimată în 1990 la numai 2.000 de exemplare.

În ciuda înfățișării adorabile, în prezent nu se depun eforturi pentru a încerca salvarea acestei specii.

Când a descoperit vietatea, Li a reușit să prindă un exemplar și l-a trimis unui laborator pentru a fi identificat și așa s-a ajuns la concluzia că este o specie distinctă. După 30 de ani, această nouă fotografie e suficientă să reaprindă curiozitatea despre lumea fascinantă a animalelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ