În opinia basisto-iohannistilor, premierul nu are voie să apară la TV

| 28 oct, 2014

Andrei Muraru trage concluzia aberantă că între prezența la dezbaterile electorale și invitația într-o emisiune de tipul ”Viața satului” ar fi trebuit să existe o legătură directă și că o asemenea apariție era un fel de ”răsplată” pentru participarea la talk-show-urile de campanie.

La începutul acestei săptămâni, trei membri ai Consiliului de Administrație al TVR au criticat prezența premierului în emisiunea ”Viața satului”. Cel mai vehement și mai acid dintre cei trei, Andrei Muraru, a susținut, pornind de la această emisiune, că la Televiziunea Publică ”se întâmplă lucruri ciudate”, cu o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, ce ridică suspiciuni cu privire la autonomia și independența editoriala a instiuției.

Conform lui Andrei Muraru, primul lucru care ar da de bănuit, este că, deși candidatul PSD "nu a găsit de cuviinţă să participe la nici o dezbatere electorală organizată de TVR, (...) asta nu l-a făcut să refuze «invitaţia» la o «ediţie specială» a emisiunii «Viaţa Satului»". Altfel spus, Andrei Muraru trage concluzia aberantă că între prezența la dezbaterile electorale și invitația într-o emisiune de tipul ”Viața satului” ar fi trebuit să existe o legătură directă și că o asemenea apariție era un fel de ”răsplată” pentru participarea la talk-show-urile de campanie.

Mai mult, Andrei Muraru este nemulțumit și de modul în care a fost realizată efectiv emisiunea în discuție. ”Emisiunea a fost atât de «specială» încât publicitatea electorală a fost banal mascată sub o discuţie despre banii agricultorilor. Îmbrăcată în subiecte «sensibile» precum cuantumul fondurilor primite de fermieri, piaţa laptelui sau eliminarea unor accize, emisiunea a fost o mostră de manipulare”, susține Andrei Muraru, fără a reuși însă să demonstreze de ce este greșit că premierul vorbește despre politicile agricole și despre ce face guvernul său pentru fermieri.

Până la urmă, Victor Ponta nu are nicio vină că este și premierul României și că, în această calitate, este responsabil cu gestionarea diverselor politici, inclusiv în domeniul agricol, dar și de informarea corectă a românilor cu privire la aceste politici. Dacă ar fi să ne luăm însă după Andrei Muraru,  primul-ministru ar trebui pe perioada campaniei să nu mai scoată o vorbuliță despre agricultură, fiscalitate, sau fonduri europene și, mai ales, să nu care cumva să mai apară în emisiuni televizate pentru a vorbi despre asemenea subiecte fiindcă ele ar fi o formă de publicitate electorală mascată.

Absurditatea acestei poziții este mai mult decât evidentă, fiind clar că punerea în aplicare a unei asemenea viziuni ar împiedica efectiv buna guvernare a României. Cât despre rațiunile profund partizane care se ascund în spatele opiniei exprimate de Andrei Muraru, acestea se lămuresc pe deplin atunci când ne uităm un pic la cine este autorul lor și, mai ales, pentru cine lucrează el la ora actuală.

Fiindcă Andrei Muraru este consilierul lui Klaus Iohannis, principalul contracandidat al lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale. Ceea ce explică pe deplin de ce domnia-sa și-ar dori să îi interzică lui Victor Ponta să mai apară la televizor în calitate de premier al României. Situația a fost lămurită de Mădălin Voicu și Georgică Severin care, pe bună dreptate, au atras atenția că un asemenea personaj nu are ce să caute în CA al SRTV și că firesc ar fi ca după acest episod, în care și-a expus partizanatul, să își prezinte demisia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ