Înalta Curte obligă DNA să finalizeze până la 1 mai ancheta în dosarul morţii poliţistului Gigină

| 01 feb, 16:36

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi că DNA trebuie să finalizeze ancheta morții polițistului Bogdan Gigină până la data de 1 mai, anunță Realitatea TV. Familia lui Gigină a contestat durata prea mare a anchetei de la DNA privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul.

Până la 1 mai, DNA trebuie să finalizeze ancheta morții lui Bogdan Gigină și să trimită dosarul în instanță. Este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța Supremă a admis astfel procesul intentat de familia polițistului în care se solicita urgentarea anchetei. Nimeni nu a mai apelat la această procedură până acum.

După depunerea contestaţiei, DNA a precizat că cercetările în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină s-au prelungit din cauză că s-a aşteptat declasificarea unor documente, dar şi pentru că părţile au cerut audierea unui număr foarte mare de persoane, notează Agerpres.

În decembrie 2016, DNA anunţa că a dispus efectuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă faţă de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, faţă de firma General MPM Impex SRL, faţă de Petre Mazilu, administrator al acesteia, şi faţă de Adrian Corcodel, şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ