Încă o propunere inedită lansată de deputatul independent Remus Cernea

| 25 aug, 2014

Deputatul independent Remus Cernea a depus luni, la Senat, o propunere legislativă privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri.

'Nu trebuie să chinuim animalele pentru propria noastră distracţie. Animalele sălbatice, care sunt puse să execute tot felul de giumbuşlucuri la circ, sunt torturate, chinuite, au o existenţă absolut mizerabilă doar pentru acest clamat scop de a-i distra pe oameni. Aşa ceva este profund imoral, iar acest lucru a fost înţeles de tot mai multe state care au interzis. În Uniunea Europeană, 14 state au deja legi care restricţionează sau interzic utilizarea animalelor sălbatice la circuri, iar 31 de state ale Statelor Unite ale Americii au interzis deja utilizarea animalelor la circuri', a declarat luni, Remus Cernea, la Palatul Parlamentului.

El şi-a exprimat speranţa că iniţiativa sa va fi aprobată de legiuitor.

'Sper ca Parlamentul să adopte acest proiect de lege care are legătură cu moralitatea publică şi cu modul în care ne raportăm la animale şi la oameni. Circul nu este un mod de a-i educa pe copii. Copiii înţeleg că animalele nu sunt fericite la circ', a explicat, luni, deputatul independent.

Remus Cernea anunţase duminică, printr-un comunicat, că va depune luni, la Senat, ca primă Cameră a Parlamentului, un proiect prin care se interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri.

În comunicatul menţionat, deputatul Cernea a precizat că propunerea sa amendează Legea pentru Protecţia Animalelor nr. 205 din 2004 (republicată în 30 aprilie 2014), iar, dacă va fi adoptată, va intra în vigoare la 12 luni după publicarea în Monitorul Oficial.

Politicianul susţine că principala modificare este adusă art.17, care se completează cu interzicerea folosirii animalelor sălbatice, ''fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ